Soolase nüansiga leivasupp, mille mõtles välja maitsemeelelahutaja Erlis Schönberg.
1.5 sl oliiviõli
1 hakitud šalottsibul
1 dl kuiva valget veini
5 dl kanapuljongit
6 suitsuräimefileed
2 viilu tumedat leiba
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
musta pipart
Koori ja tükelda sibul, Puhasta räimed.
Kuumuta sibul oliiviõlis keskmisel kuumusel klaasjaks, lisa valge vein ja keeda leent seni, kuni vedelikukogusest on alles pool.
Vala juurde kalapuljong ja keeda veel poole võrra kokku.
Lisa puhastatud räimed ja tume leib. Pane kõik kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks.
Tõsta supp uuesti potti, lisa rõõsk koor ja kuumuta läbi. Maitsesta pipraga.
Serveerimisel võid soovi korral lisada hapukoore- või toorjuustusilma.
Retsept ja foto: Erlis Schönberg
Koorene suitsuräime-leivasupp
Soolase nüansiga leivasupp, mille mõtles välja maitsemeelelahutaja Erlis Schönberg.