Maasika-shrikhand

Shrikhand on India läänepiirkonnas kõige levinum magustoit, valmistatakse jogurtist. Jogurtit tuleks nõrutada eelnevalt seni, et kogu vesi välja imbuks - tulemuseks on paks ja kreemjas jogurt. Saadud jogurt maitsestatakse nt kuivatatud või värske mangoga, suhkru, kardemoni ja safraniga. Serveeritakse külmalt.
Siinkohal on maasikatega variant.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l maitsestamata jogurtit

10 tk küpseid maasikaid

100-150 g suhkrut

2-3 sl mett

8-10 tk tervet kardemoni

hakitud pistaatsiapähkleid

mandlilaaste

Valmistamine

Esmalt nõruta jogurt. Vooderda sõel märjaks kastetud marliga või kohvifiltriga. Aseta sõel kausi kohale ning kalla jogurt sõelale nõrguma. Kata kauss kinni ning lase jogurtil 8-12 tundi jahedas nõrguda.
Pane paks nõrutatud jogurt puhtasse kaussi.
Puhasta maasikad, pane kannmikserisse ja püreesta. Hõõru saadud maasikapüree läbi peene sõela ning sega jogurti hulka. Maitsesta suhkru ja meega.
Puhasta kardemonikuprad ning peenesta seemned uhmris pulbriks. Klopi jogurti hulka.
Pane shrikhand serveerimiseni jahedasse.
Puista peale pistaatsiapähkelid ja mandleid ja serveeri.

Retsept on Ashwini Food for Thought toidublogist.

LISA KOMMENTAAR