2 dl vaarikaid
2 sl suhkrut
2 sl valget veini või vett
0.5 lehte želatiini
Panna cotta:2.5 dl 35% rõõska koort
3 sl suhkrut
50 g tumedat šokolaadi
0.5 lehte želatiini
Peale:4 tl röstitud hakitud kakaoube (cacao nibs) või hakitud tumedat šokolaadi
Alusta vaarikaželeega. Pane želatiinilehed külma vee sisse ligunema 5 minutiks. Samal ajal sega vaarikad suhkru ja valge veiniga väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt, lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed ja sega läbi. Kalla vaarikaželee nelja magustoidupokaali sisse ja pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi tarretuma.
Panna cotta valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette likku 5 minutiks.
Kuumuta rõõsk koor ja suhkur keemiseni, tõsta tulelt ja sega juurde hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed ja sega ühtlaseks. Kalla veerand šokolaadisegust ettevaatlikult igasse pokaali vaarikaželee peale. Pane jälle vähemalt mõneks tunniks külmkappi tarretuma.
Vahetult enne serveerimist puista igale portsjonile teelusikatäis kakaooatükikesi.
Retsept on Anne's Food toidublogist.
Šokolaadiga panna cotta vaarikaželeega
Kahekihiline dessert, kus šokolaadise panna cotta peal on vaarikaželee ning kõige peal röstitud kakaotükikesed.