Šokolaadiga panna cotta vaarikaželeega

Kahekihiline dessert, kus šokolaadise panna cotta peal on vaarikaželee ning kõige peal röstitud kakaotükikesed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Vaarikaželee:

2 dl vaarikaid

2 sl suhkrut

2 sl valget veini või vett

0.5 lehte želatiini

Panna cotta:

2.5 dl 35% rõõska koort

3 sl suhkrut

50 g tumedat šokolaadi

0.5 lehte želatiini

Peale:

4 tl röstitud hakitud kakaoube (cacao nibs) või hakitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Alusta vaarikaželeega. Pane želatiinilehed külma vee sisse ligunema 5 minutiks. Samal ajal sega vaarikad suhkru ja valge veiniga väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt, lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed ja sega läbi. Kalla vaarikaželee nelja magustoidupokaali sisse ja pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi tarretuma.
Panna cotta valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette likku 5 minutiks.
Kuumuta rõõsk koor ja suhkur keemiseni, tõsta tulelt ja sega juurde hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed ja sega ühtlaseks. Kalla veerand šokolaadisegust ettevaatlikult igasse pokaali vaarikaželee peale. Pane jälle vähemalt mõneks tunniks külmkappi tarretuma.
Vahetult enne serveerimist puista igale portsjonile teelusikatäis kakaooatükikesi.

Retsept on Anne's Food toidublogist.

LISA KOMMENTAAR