1 tl vürtsköömneid
1 tl soola
0.25 tl sinepipulbrit
0.5 tl Cayenne'i pipart
6 keskmise suurusega kartulit
5 dl vett
400 g purk konservitud kikerherneid
2-2.5 dl maitsestamata jogurtit
1.25 dl külmutatud rohelisi herneid
Sulata suurel pannil ghee või kuumuta õli. Lisa vürtsid, kuumuta segades läbi. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid, sega hoolega.
Prae kartuleid 10 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa vesi, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 15-20 minutit.
Lisa kikerherned ja kuumuta veel 10 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Sega juurde jogurt ja külmutatud herned ning kuumuta läbi.
Retsept on mugandatud Thyme for Food toidublogist. Pildi tegid DEE.
Õhtusöök maitses kogu perele. :) Kartulitele lisasin ca 0,25 tl soola. Kindlasti läheb kordamisele. Kiikasin ka originaalretsepti - järgmisel korral proovin riisiga, kuigi minu jaoks on kartul ja riis samal taldrikul uus väljakutse :P
Täitsa söödav oli... Ütlen ausalt, et minu arust jäi maitsest midagi puudu. Komponentide nimekirja lugedes eeldasin, et tuleb üks mõnus India-pärane karri. Vürtsikust (cayenne piprast) tal nagu oli, aga kõike muud jäi natuke väheseks. Eraldi seisva hautisena oleks ta võib-olla päris lahe isegi, aga riisiga ta mulle karri mõõtu välja ei andnud. Aga söödud sai ta meil muidugi.
Sai täitsa maitsev. Järgmisena katsetan mõnd lihaga karrit.
Meil läks paar päeva tagasi kordamisele. Ma pole kahjuks karriroogade sügav kummardaja, ent seda sööksin küll hea meelega teinegi kord. Minu maitsele oligi just täitsa paras, aga mees ütles, et midagi on puudu, vahtis maiteainepurke ja ei jõudnudki otsusele, mida siis juurde vaja oleks. :D
Minu jaoks jäi ka maitsest midagi puudu
Ylleka saadetud foto aastast 2011:
Kartuli-kikerhernekarri
Muutes sinepipulbri ja Cayenne'i pipar kogust võid kohandada retsepti vürtsikamaks või mahedamaks.