Kihiline ploomidessert

Jõululauale sobiv magustoit kuivatatud ploomidest. Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu piparkooke. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl vett

3 sl suhkrut

200 g kuivatatud ploome

0.5 dl konjakit

2 dl vahustatavat vanillikastet

250 g mascarpone toorjuustu

12 piparkooki

Kaunistamiseks:

3 tl kaneeli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi ja suhkur. Lisa ploomid ja konjak. Lase ploomidel paar tundi maitsestuda. 

Nõruta ploomid, püreesta sauseguriga. Lisa pool allesjäänud leemest (ülejäänud hoia alles).

Vahusta vanillikaste, sega toorjuustuga. Soovi korral maitsesta suhkruga.
Kasta piparkoogid ploomide keeduvedelikku.

Laota komponendid kihiti magustoidupokaalidesse - esmalt laota pokaalide põhja piparkoogid, siis ploomipüreed ja vanillivahtu. Pokaalidesse peaks mahtuma 2-3 kihti igast komponendist.

Tõsta paariks tunniks külmkappi maitsestuma. Enne serveerimist kaunista pokaalid kaneeliga.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 6/2009 (Jouluiset luumumaljat).

LISA KOMMENTAAR