Maru kalmaarisalat

Maru kalmaarisalat sisaldab ka merekapsast (Merekapsas tähistab siinkohal rohevetikaid (Ulva lactuca ja Ulva fasciata), mitte merikapsast (Crambe maritima)). Autor iseloomustab oma salatit nii: "tume, tummine ning maitsega, mida keeruline sõnadesse panna".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 purk konservitud kalmaarirõngaid

1 purk konservitud merekapsast

haput õuna

3-5 redist

sidrunit

musta pipart

soovi korral Worcesteri kastet

Valmistamine

Tõsta merekapsas konservikarbist kaussi. Haki üks hapukas õun, redised ning lisa vetikatele.

Soovi korral haki kalmaarid ja sega salatisse. Piserda peale sidrunimahla ning purusta pipart.

Võid lisada ka pisut Worcestershire'i kastet.

Salat passib hästi tumedale röstitud leivale.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (märts 2008)

LISA KOMMENTAAR