Cajeta

Cajeta on Mehhiko maiustus - kokkukeedetud magus ja karamellimaitseline kitsepiim. Peetakse eelkõige Guanajuato osariigi Celaya linna eriroaks, kuigi sarnast magustoitu tuntakse ka teistes Mehhiko piirkondades. 

 

Kogus
4 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l kitsepiima

1.5 dl suhkrut

näpuotsaga soola

0.5 tl vanillisuhkrut

0.5 tl söögisoodat

Valmistamine

Pane kitsepiim paksupõhjalisse potti. Mõõda juurde suhkur, sool, sooda ja vanill, aja keema. Lase segul väikese mulliga podiseda, sega aeg-ajalt. 

Umbes pooleteise tunni pärast peaks potis olema karamellise värviga ja konsistentsil kondenspiimalaadne magustoit. 

Retsept on ajakirja Oma Maitse 2014. a. veebruarinumbrist, sissejuhatus Nami-Nami oma :)

LISA KOMMENTAAR

Jaanika
postitatud 17.06.2018 13:58

Mul jäi vedelaks. Keetsin lausa 3 tundi. Mis võis valesti minna?