Kreemjas seenehautis

Kuivatatud kivipuravikest ning värsketest šampinjonidest valmistatud kreemjas hautis sobib hästi nt röstsaiale (nn mushrooms on toast). Samuti sobib see hästi suure ahjukartuli lisandiks (jacket potato).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

25 g kuivatatud puravikke (porcini)

1 dl kuuma vett

50 g magedat võid

400 g väikeseid šampinjone

1.5 dl 35% rõõska koort

soola

musta pipart

Valmistamine

Pane kuivatatud kivipuravikud kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 5 minutit seista. Tõsta seened veest välja, kurna leotusvedelik ja hoia kastme jaoks alles. 

Pigista kivipuravikud kuivaks, siis lõika peenikesteks viiludeks. Lõika puhastatud šampinjonid paksudeks viiludeks.

Kuumuta potis või, kuni see kergelt vahustama hakkab. Lisa šampinjonid ning puravikud. Maitsesta soolaga ning prae 2-3 minutit, kuni šampinjonid on kergelt pruunistunud.

Lisa seeneleotusvedelik ja kuumuta, kuni see muutub siirupiseks.

Sega juurde rõõsk koor ning kuumuta umbes minut aega, kuni kaste veidi pakseneb.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (October 2004, Creamy mushrooms)

LISA KOMMENTAAR