Kuivatatud kivipuravikest ning värsketest šampinjonidest valmistatud kreemjas hautis sobib hästi nt röstsaiale (nn mushrooms on toast). Samuti sobib see hästi suure ahjukartuli lisandiks (jacket potato).
Pane kuivatatud kivipuravikud kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 5 minutit seista. Tõsta seened veest välja, kurna leotusvedelik ja hoia kastme jaoks alles.
Kuumuta potis või, kuni see kergelt vahustama hakkab. Lisa šampinjonid ning puravikud. Maitsesta soolaga ning prae 2-3 minutit, kuni šampinjonid on kergelt pruunistunud.
Lisa seeneleotusvedelik ja kuumuta, kuni see muutub siirupiseks.
Sega juurde rõõsk koor ning kuumuta umbes minut aega, kuni kaste veidi pakseneb.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (October 2004, Creamy mushrooms)
Kreemjas seenehautis
Kuivatatud kivipuravikest ning värsketest šampinjonidest valmistatud kreemjas hautis sobib hästi nt röstsaiale (nn mushrooms on toast). Samuti sobib see hästi suure ahjukartuli lisandiks (jacket potato).