rullimiseks nisujahu
3 sl suhkrut
350 g lehttainast
3 dl 35% rõõska koort
600 g maasikaid
väike kimp basiilikut
50 g kvaliteetset valget šokolaadi
Puista töölauale veidi jahu ja suhkrut. Rulli lehttainas umbes 30x32 cm ristkülikuks.
Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista peale veidi suhkrut. Tõsta lehttainas nt tainarulli abil ettevaatlikult küpsetusplaadile.
Puista peale veel veidi suhkrut, siis kata teise küpsetuspaberilehega. Aseta peale teine ahjuplaat ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on kuldne ja krõbe.
Lase jahtuda.
Täidise jaoks sega kausis rõõsk koor, 3 sl suhkrut ja vanillikauna seemned. Vahusta rõõsk koor keskmise tugevusega vahuks.
Puhasta maasikad, lõika neljaks (pane mõned maasikad serveerimiseks kõrvale). Haki maasikad väiksemateks tükkideks. Rebi basiilik väikesteks tükkideks.
Sega hakitud maasikad, basiilikulehed ning peenelt riivitud sidrunikoor vahukoore hulka. Hoia jahedas.
Kui lehttainaplaadid on täiesti jahtunud, siis lõika servad ära - peaksid saama 28x30 cm ilusa ristküliku. Lõika tainaplaat kolmeks võrdse suurusega ristkülikuks.
Aseta üks tainaplaadiriba lõikelauale, aseta peale pool maasikakreemist. Suru kreem lusikaseljaga siledeaks.
Aseta peale teine tainaplaadiriba ja suru kergelt maasikakihi vastu. Riivi pool šokolaadist peene riiviga tainaplaadi peale, siis kata ülejäänud maasikakreemiga. Suru lusikaseljaga ühtlaseks.
Kata viimase tainaplaadiribaga.
Riivi peale ülejäänud valge šokolaad.
Serveerimiseks lõika tort kuueks võrdse suurusega tükiks. Serveeri koos maasikasalatiga (sega ülejäänud maasikad väikeste basiilikulehtedega).
Retsept ilmus Briti ajakirjas BBC Good Food (June 2010), pildi tegi KIRSIKE.
Maasika ja valge šokolaadi millefeuille
Kihiline lehttainatort, mille võib kuni 2 tundi enne serveerimist valmis teha. Briti koka Gordon Ramsay retsept.