100 g võid
2-3 seemnetest puhatatud punast tšillikauna
3 päikesekuivatatud tomatit õlis
väike kimp koriandrit
6 väiksemat kanafileed
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud riisi ja värsket koriandrit
Kuumuta ahi 220C kraadini.
Pane kõik maitsevõi komponendid köögikombaini, maitsesta soola-pipraga ja töötle ühtlaseks. Lase võimaluse korral jahtuda.
Aseta kanafileed ükshaaval kahe toikile tüki vahele. Tao tainarulliga õhukeseks. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga, määri peale maitsevõid (veidi võid jäta hilisemaks kasutamiseks). Keera kanafileed tihedasti pikemast otsast alates rulli.
Võta 6 fooliumitükki, määri need võiga. Aseta igale fooliumitükile kanafileerull, maitsesta pealt soola-pipraga ning keera tihedasti fooliumisse. Aseta fooliumipakid ahjupannile ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kanafileed on läbi küpsenud (kontrolli küpsust, vajadusel küpseta kauem). Lase seejärel 10 minutit fooliumisse mähitult "puhata".
Võta kanarullid fooliumist välja ja lõika diagonaalselt viiludeks. Aseta taldrikutele ja tõsta lusikaga maitsevõid peale. Puista peale veidi koriandrilehti ning serveeri riisiga.
Good Food Channeli retsept (Chilean chicken), pildi tegi ÜLLEKAS.
Tšiili kanaroa või jäi väga maitsev aga kanafilee sees oleks võinud teist rohkem tunda olla. Eks järgmine kord katsun seda veel rohkem sinna vahele ajada.
Tšiili kanaroog
Tugevamaitselise tšilli-koriandri-küüslauguvõiga täidetud mahlased kanafileed.