4 vasikalihalõiku (a 150 g)
4 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)
4-8 värsket salveilehte
praadimiseks oliiviõli ja veidi võid
2 dl kuiva (secco) valget veini
soola ja musta pipart
Aseta vasikalihalõigud ükshaaval toidukile vahele. Rulli tainarulliga või tambi lihahaamriga umbes 5 mm ehk poole sentimeetri paksuseks. Eemalda toidukile, maitsesta pipraga.
Aseta igale lihalõigule 2-3 salveilehte, olenevalt viimaste suurusest. Aseta peale singiviil, kinnita kõik puutikuga.
Kuumuta praepannil paar lusikatäit oliiviõli ja samapalju võid keskmisel kuumusel. Prae veiselihalõike mõlemalt poolt umbes 3 minutit, kuni liha on pealt kuldpruun ja seest küps.
Lisa pannile valge vein ja kuumuta, kuni vein on poolenisti redutseerunud. Maitsesta.
Serveeri kartulipudru või kreemja polentaga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vaatasin eie just ùhte itaalia kokasaadet ja siinsest retseptist on puudu ùks minumeelest oluline komponent - sinna liha ja parma singi vahele tuleks panna òhem viil mozarellat, mozzarella peale siis ùks vàrkse salvei leht ja muidu kòik nii nagu siin seletatud. Kaste ka kuidagi poolik. Siin lòppeb lugu sellega et redutseeri valge vein.... Kui see tehtud tuleks lisada puljongit ja veel ùks tubli tùkk ja see juba on parem kaste - umbes selline nagu ahjupraest tehtud kaste tuleb! (Y)
KJ - see mozzarella võib olla tore lisandus, aga nn traditsioonilise saltimbocca sisse see siiski ei käi. Kuna vein kallatakse samale pannile, kus praeti liha, siis sealt tuleb veinile küllalt maitset, et ei pea mingit puljongit kuskile lisama. Usu mind, retsepti järgides tuleb väga maitsev ja maitseküllane roog.
Televiisoris näidatakse kõiksuguseid asju. Siin üleval klassikaline retsept. Keegi ei keela retsepti oma maitse järgi täiustada ja panna kasvõi Hiirte juustu vahele.
Ai kui hea liha ja kaste tuleb, soovitan! Kröbe singiviil lihatykil näeb väga isuäratav ja kena välja ka.
Ma olen 2011. aastal sellise pildi teinud. Täna tegin rooga lõunasöögiks ja ajakirja Kodu&Aed 2024. aasta märtsinumbri jaoks. Endiselt väga hästi töötav retsept, mida võib usaldada. Kasutasin noorveise välisfileed, päris vasikaliha kohalikus kaubandusvõrgus ei olnud.
Saltimbocca
Itaaliast pärit kuulus roog vasikalihast, Parma singist ning salveist. Kasuta vasikalihalõike (nn eskaloppe), fileelõike või pehmet vasikapraadi. Roog on algselt pärit Brescia linnast Lombardia piirkonnast, aga on väga populaarne ka Šveitsis.