1 väiksem porru (ainult valge osa)
1 sl võid
500 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid
peotäis värsket hakitud münti
soola ja musta pipart
riivitud parmesani
Sulata või keskmisel kuumusel, lisa hakitud porru. Hauta mõni minut, kuni porru on kergelt läbi küpsenud.
Lisa herned, veidi vett ja maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ja lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7-10 minutit haududa.
Võta kaas pealt ja hauta veel seni, kuni vedelik on aurustunud. Lisa värske hakitud münt ja sega kõik läbi.
Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola-pipart. Riivi peale veidi parmesani ja serveeri kohe.
Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (juuli 2010), olemas ka Tuuli toidublogis. Siin väikeste mugandustega. Pildi tegi TUULI.
Mündised herned on meil hernehooajal üks lemmikuid. Kergelt läbi kuumutatud herned on imeliselt magusad, mündine maitse on kui kirss tordil. Väga mõnus lihakõrvane või ka iseseisvaks kergeks vahepalaks. Maitseb kõige paremini soojalt.
Ja talvehooajal võin lisada, et ka külmutatus hernestega ja ilma mündita supermõnus suvemaitsega lisand, mida võiks ka lihtsalt lusikaga potist süüa!
Rohelised herned värske mündiga
Serveeri sooja lisandina grillitud liha kõrvale.