Rohelised herned värske mündiga

Serveeri sooja lisandina grillitud liha kõrvale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem porru (ainult valge osa)

1 sl võid

500 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid

peotäis värsket hakitud münti

soola ja musta pipart

riivitud parmesani

Valmistamine

Sulata või keskmisel kuumusel, lisa hakitud porru. Hauta mõni minut, kuni porru on kergelt läbi küpsenud.

Lisa herned, veidi vett ja maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ja lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7-10 minutit haududa.

Võta kaas pealt ja hauta veel seni, kuni vedelik on aurustunud. Lisa värske hakitud münt ja sega kõik läbi.

Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola-pipart. Riivi peale veidi parmesani ja serveeri kohe.

Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (juuli 2010), olemas ka Tuuli toidublogis. Siin väikeste mugandustega. Pildi tegi TUULI.

LISA KOMMENTAAR

Tuuli
postitatud 13.09.2010 18:04

Mündised herned on meil hernehooajal üks lemmikuid. Kergelt läbi kuumutatud herned on imeliselt magusad, mündine maitse on kui kirss tordil. Väga mõnus lihakõrvane või ka iseseisvaks kergeks vahepalaks. Maitseb kõige paremini soojalt.

Pellenovelle
postitatud 05.02.2013 22:09

Ja talvehooajal võin lisada, et ka külmutatus hernestega ja ilma mündita supermõnus suvemaitsega lisand, mida võiks ka lihtsalt lusikaga potist süüa!