Roheline põldoapasteet

Mündiga maitsestatud roheline põldoapasteet sobib hästi krõbedakoorelise nisusaiaga serveerimiseks. Sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g põldube (kaunadest puhastatud kaal)

1-2 küüslauguküünt

1 dl külmpressitud oliiviõli või tudraõli

väike punt värsket münti

jahvatatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

sorts sidrunimahla

Valmistamine

Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti. Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalda neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa!

Pane põldoad ja hakitud küüslauk köögikombaini ning püreesta ühtlaseks. Kui pasteet on paksuvõitu, siis lisa lusikatäis või paar keedetud vett. Sega juurde õli, jahvatatud vürtsköömned ja hakitud värske münt. Maitsesta soola-pipra ja soovi korral ka sidrunimahlaga.

Lase pasteedil umbes pool tundi maitsestuda enne serveerimist.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon briti ajakirjast BBC Vegetarian Good Food (July 1999, Minty broad bean pate). 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.07.2010 20:39

Kauni värviga ja imehea.Piparmünt oli täpiks i peal.Kindlasti läheb varsti kordamisele.

Pille
postitatud 13.08.2016 07:32

zoozi saadetud foto: