Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti. Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalda neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa!
Pane põldoad ja hakitud küüslauk köögikombaini ning püreesta ühtlaseks. Kui pasteet on paksuvõitu, siis lisa lusikatäis või paar keedetud vett. Sega juurde õli, jahvatatud vürtsköömned ja hakitud värske münt. Maitsesta soola-pipra ja soovi korral ka sidrunimahlaga.
Lase pasteedil umbes pool tundi maitsestuda enne serveerimist.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon briti ajakirjast BBC Vegetarian Good Food (July 1999, Minty broad bean pate).
Roheline põldoapasteet
Mündiga maitsestatud roheline põldoapasteet sobib hästi krõbedakoorelise nisusaiaga serveerimiseks. Sobib ka veganitele.