500 g spargelkapsast
4 sl oliiviõli
4-5 küüslauguküünt õhukeste viiludena
2 mahedamat punast tšillikauna õhukeste viiludena
meresoolahelbeid ja musta pipart
Garneering:röstitud mandlilaaste või hästi õhukeselt viilutatud sidrunit
Jaota spargelkapsas õisikuteks.
Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa spargelkapsaõisikud ja keeda 2 minutit, mitte rohkem! Kalla spargelkapsaõisikud suurele sõelale ja jahuta kiiresti jooksva külma vee all, et peatada nende edasine pehmenemine.
Nõruta hoolega, siis sega kausis 3 sl oliiviõliga ning maitsesta julgelt soola-pipraga.
Kuumuta grillpann hästi kuumaks (st hoia seda vähemalt 4 minutit maksimumtulel). Lisa spargelkapsaõisikud (vajadusel jaokaupa) ja rösti neid hästi kuumal pannil ümberringi, kuni saad "grillitriibud" peale.
Tõsta röstitud spargelkapsaõisikud kuumakindlasse kaussi.
Samal ajal pane ülejäänud õli väikesele pannile koos viilutatud küüslaugu ja tšilliga. Kuumuta keskmisel tulel, kuni küüslauk on kuldne. Ära kõrveta!
Kalla küüslaugune-tšilline õli röstitud spargelkapsaõisikutele. Sega hoolega, maitsesta vajadusel uuesti soola-pipraga.
Serveeri kohe või toasoojalt. Enne lauale andmist puista peale röstitud mandlilaaste või sidruniviilakaid.
Ottolenghi retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Röstitud spargelkapsas tšilli ja küüslauguga
Grillpannil röstimine annab brokolile e. spargelkapsale mõnusalt suitsuse maitse. Retsept on mugandatud Londonis asuva Ottolenghi restorani kokaraamatust.