100 g noort spinatit
200 g rohelisi aedube (nt Härmavili)
400 g kuumsuitsulõhet
10-20 vutimuna
100 g rohelist sparglit soovi korral
Kaste:3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl valget (Prosecco) veiniäädikat
1 tl teralist sinepit
1 tl vedelat mett
soola ja musta pipart
Pese spinatilehed ja nõruta hoolega. Trimmi rohelised oad, keeda soolaga maitsestatud vees 4-5 minutit, siis "ehmata" külma vee all ja nõruta. Keeda varajased kartulid, koori ja lõika väiksemateks tükkideks. Kui kasuad sparglit, siis keeda ka neid 3-5 minutit, jahuta ja nõruta.
Keeda vutimune 2-3 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ettevaatlikult ning lõika munad pikuti pooleks.
Murra suitsulõhe tükkideks.
Aseta suurele salativaagnale spinatilehed, siis laota peale kartuliviilud, lõhetükid, keedetud oad ja vutimunad.
Sega kastmeained omavahel, nirista salatile. Alternatiiv: kasuta Felix sinepi-mee salatikastet!
Serveeri.
Sellel kevadsuvel on meie aias rikkalik spinatisaak ja see on üks järjekordne maitsev salat, kus sees ka värske spinat. Eriti mõnusaks muudavad selle salati aga kuumsuitsulõhe ja vutimunad.
Ma olen alati tavaliste munasektoritega seda salatit teinud, superhää!
hea..
Ma olen seda korduvalt teinud erinevatele kevadistele ja suvistele buffet-laudadele. Näeb väga efektne välja, väga toitev ja maitsev!
Lõhesalat vutimunadega
Kasuta selle kevadsuvise salati tegemisel kindlasti noort nn beebispinatit - need lehed on maitsvad ka toorelt süües. Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud aedube.