Gruusia-pärane lihtne salat (ispanahi matsvnit), mis sobib nii dipikastmeks kui ka nt vürtsikate lihapallide lisandiks. Gruusias kasutatakse selle valmistamiseks matsoni-jogurtit.
Aseta sõelale märg marlitükk ning kalla jogurt sõelale nõrguma.*
Pese spinatilehed hoolega, siis pane suurde potti. Kuumuta 3-4 minutit, kuni spinat “kokku kukub”, seejärel jahuta kiiresti külma vee all. Suru hästi kuivaks, seejärel haki üsna peeneks.
Koori küüslauguküüs ning haki noaga peeneks. Puista peale sool, siis suru noaseljaga küüslauk ja sool pastaks. Haki koriandrilehed hästi peeneks, sega küüslauguga. (Võid seda ka uhmris teha).
Sega saadud koriandri-küüslaugupasta vähese nõrutatud jogurtiga, siis sega juurde hakitud spinat ning ülejäänud jogurt. Sega hoolega läbi ning lase vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda.
Serveeri jahtunult.
* Kui kasutad paksu Kreeka jogurtit, siis pole seda nõrutada vaja.
Spinat koriandri-jogurtikastmes
Gruusia-pärane lihtne salat (ispanahi matsvnit), mis sobib nii dipikastmeks kui ka nt vürtsikate lihapallide lisandiks. Gruusias kasutatakse selle valmistamiseks matsoni-jogurtit.