Spinat koriandri-jogurtikastmes

Gruusia-pärane lihtne salat (ispanahi matsvnit), mis sobib nii dipikastmeks kui ka nt vürtsikate lihapallide lisandiks. Gruusias kasutatakse selle valmistamiseks matsoni-jogurtit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g maitsestamata jogurtit

300 g värsket spinatit

2-3 küüslauguküünt

0.25-0.5 tl soola

3 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Aseta sõelale märg marlitükk ning kalla jogurt sõelale nõrguma.*
Pese spinatilehed hoolega, siis pane suurde potti. Kuumuta 3-4 minutit, kuni spinat “kokku kukub”, seejärel jahuta kiiresti külma vee all. Suru hästi kuivaks, seejärel haki üsna peeneks.
Koori küüslauguküüs ning haki noaga peeneks. Puista peale sool, siis suru noaseljaga küüslauk ja sool pastaks. Haki koriandrilehed hästi peeneks, sega küüslauguga. (Võid seda ka uhmris teha).
Sega saadud koriandri-küüslaugupasta vähese nõrutatud jogurtiga, siis sega juurde hakitud spinat ning ülejäänud jogurt. Sega hoolega läbi ning lase vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda.
Serveeri jahtunult.

* Kui kasutad paksu Kreeka jogurtit, siis pole seda nõrutada vaja.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 05.04.2010 15:09

Väga mõnus.Üllatav,et ka abikaasale maitses:)