Moosirullid

Väikeste sarvesaiade täidiseks sobib mõni paksem kodune moos. Fotol olevate moosirullide sees on kodune alõtšadžemm.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g nisujahu (u 3 dl)

100 g pehmet võid

100 g paksemat Saare 20% hapukoort või jogurtit

hapukat paksemat moosi

tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru pehme või ja hapukoor ühtlaseks, lisa kaussi jahu ja sõtku ühtlaseks tainaks. Jaota tainas kaheks palliks ja pane tainas pooleks tunniks külmkappi tahenema. 

Rulli kumbki tainapall õhukeseks leheks (u 5 mm paksuseks). Lõika tainalõikuri või noaga kaheksaks sektoriks. Määri igale sektorile moosi ja keera siis laiemast otsast alustades rulli.

Laota moosirullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12-15 minutit, kuni moosirullid on kenasti kuldsed. 

Lase veidi jahtuda, soovi korral puista peale tuhksuhkrut.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 19.03.2012 09:08

Tegin õunamoosiga ja said mõnusad magusad, kuigi tainas ei sisalda suhkrut.

Tiina
postitatud 20.02.2016 16:50

Kui tahaks midagi magusat ja kodus midagi ei ole :)