1 kg kartuleid (nt Laura või Marabel)
1 dl oliiviõli
1 dl vett
2 sl hakitud värsket või 2 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
4-5 sl värskelt pressitud sidrunimahla
Koori kartulid ja lõika kuni 2 cm laiusteks kangideks või kuubikuteks. Pane kartulid ja kõik ülejäänud ained (v.a. sidrunimahl) suurele ahjupannile ning sega hoolega läbi. Kartulid peaksid olema ühekordse kihina!
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. Sega kartuleid küpsemise ajal paar korda, et nad ühtlasemalt küpseksid.
Võta ahjupann välja, nirista kartulitele sidrunimahl ja sega läbi. Pane uuesti ahju ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni kartulid on täiesti küpsed ja pealt krõbedad.
Serveeri kohe!
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Imehead kartulid! Imehead!
Meil olid need täna lõunaks ahjukana juurde, kartulisort oli Maret ja tulid imehead! Abikaasa ütles, et selle võtab ta kindlalt oma menüüsse ja teeb ka edaspidi nii meile kui külalistele. See sidrunimaitse on superhea ja kartulid ise olid mõnusalt krõbedad :)
Imehea!
Ise olen valmistanud ka taolisi. Kartul , jämesool ,natuke kartulimaitseainet,suure sidruni sidrunimahl (värskelt pressitud), 50g võid.Seganud kõik koostisosad kokku ja pannud kohe ahju u 220 kraadi juurde 30-40 minutiks . Kooritamata kartiulid lõikan sektoriteks, ühest kartulist saab 8 sektorit. Ahju ülemisse ossa, et ikka mõnusalt krõbedad tuleksid . Kõik kiidavadja seda teengi täna õhtusöögiks. Ja kindlasti tuleb see mu jõululauale !
Mul olid suured sidrunid, panin kilo kartuli peale poolteist ja pisut liiga hapu sai (minu jaoks). Aga väga mõnusad kartulid, teen edaspidigi.
Vat need olid imehead tõesti!!! 100% lemmikud!!!
NOM NOM
Sidrunikartulid
Patates lemonates ehk Kreekapäraselt küpsetatud sidrunimaitselised kartulid sobivad hästi kõiksugu kreeka toitude lisandiks.