KRISTI REBANE: “Kits tatrapõldmarjal”

10/12/2017 | Pille

Eesti sünnipäevatort “Kits tatrapõldmarjal”

kümnele

Tatrajahust brownie-põhi kanepiseemnetega:
100 g võid
100 g tumedat 70% šokolaadi
2 muna
85 g suhkrut
65 g toortatrajahu
15 g magustamata kakaopulbrit
2 sl kanepiseemneid
näpuotsatäis soola
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut

Põldmarjatarretis:
400 g põldmarju
2 sl sidrunimahla
100 g suhkrut
4 lehte želatiini

Kitsejuustukreem:
400 g skyri
150 g kitsepiima toorjuustu (tugevamaitselist, või toorjuustuga segatud pehmet kitsejuustu)
200 g valget šokolaadi
2 dl rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat

Kaunistusks:
Terveid põldmarju
Soovi korral ka šokolaadilaaste ja röstitud kanepiseemneid
100 g tumedat šokolaadi (kuvertüüri)
100 g põldmarjapüreed

Kooki serveeritakse kandiliste tükkidena, nii et kõik kihid on külgedelt näha.

Valmistamine:
Sulata või ja tume šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, kakaopulber, sool ja vaniljesuhkur. Rösti kanepiseemned kuival pannil ning lisa kuivainetele. Kui kasutad vaniljekaunapastat, siis sega see šokolaadi-või segusse. Klopi munad suhkruga lahti, lisa šokolaadisegu ning viimasena sega sisse kuivained. Vala küpsetuspaberiga kaetud nelinurksesse vormi (24 x 30 cm või 24 x 24 cm), silu pealt ühtlaseks ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Jahuta.

Tarretise jaoks kuumuta põldmarjad sidrunimahlaga keema ning keeda umbes 10 minutit, kuni marjad on vee välja andnud. Sega kuuma moosi sisse suhkur ning klopi läbi, et suhkur lahustuks. Püreesta ja aja läbi sõela, et seemned kätte saada. Viimasena lisa külmas vees paisutatud ja kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega kuni želatiin on lahustunud ja vala jahtunud brownie-põhjale. Pane külmkappi tarduma.

Kreemiks klopi toasoojad kitsepiima toorjuust ja skyr õhuliseks, lisa vanilje. Sulata valge šokolaad ning sega toorjuustuga ühtlaseks. Vahusta rõõsk koor ning lisa viimasena segule. Määri jahtunud põldmarjatarretise kihile ning jäta vähemalt viieks-kuueks tunniks külmkappi. Kui kook peab pikalt toatemperatuuril seisma, peaks ka kreemi želatiiniga tugevamaks muutma. Lõika kandilisteks tükkideks, kaunista ja serveeri.

Kaunistuseks: Sulata tume šokolaad ning pintselda kas väikeste õhupallide või silikoonvormidesse poolkerad, mis tahenedes nagu väikesed kausid jäävad. Tugevamaks tulemuseks oleks hea vähemalt 2 kihti pintseldada, vahepeal šokolaadil taheneda lastes. Kaunista iga tükk paari terve põldmarja, mõne röstitud kanepiseemne ja šokolaadikausiga, kuhu vala umbes 1 sl jahtunud põldmarjapüreed (valmista nagu tarretisekihi jaoks). Kooki süües valgub moos juustukihile kastmeks. Serveeri.

https://jazzinokitchen.blogspot.com

42
LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid