LEE PIUS: Mustika-pohla-rukkikama tort

10/12/2017 | Pille

Mustika/pohla/rukkikama tort
Kaal: 1500 grammi

Tooraine

Biskviit
muna 270
suhkur 150
jahu 150
küpsetuspulber 5

Mustikakreem
mustikad 200
mustika kohupiimakreem 300
vahukoor 35
rukkikama 30

Pohlakreem:
pohlad 200
metsmaasika kohupiimakreem 300
vahukoor 35
rukkikama 30

Peegelglasuur:
valge šokolaad 110
vedel glükoos 10
vahukoor 25
piim 30
lehtželatiin 2
valge toiduvärv *

tume glasuur vapi jaoks

Biskviit: Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõelutud jahu ja küpsetuspulber. Sega taigen ettevaatlikult, vältides ülesegamist. Küpseta ahjus biskviit küpsetusvormis 35 minutit 170°C.

Mustika kreem: Püreeri mustikad. Vahusta mikseriga mustikad, mustika kohupiimakreem, vahukoor ja rukkikama.

Pohla kreem: Püreeri pohlad. Vahusta mikseriga pohlad, metsmaasika kohupiimakreem, vahukoor, rukkikama.

Tordi kokkupanek: Lõika biskviit horisontaalselt kaheks. Võta 2 cm suurem küpsetusvorm kui biskviidi küpsetamiseks kasutasid. Aseta üks kiht biskviiti, mustikakreem, teine kiht biskviiti, pohlakreem. Aseta tort sügavkülma. Vapp: sulata glasuur ja pritsi kaunistused.

Valmista peegelglasuur: Pane želatiin külma vette. Tükelda kausi sisse valge šokolaad. Aja potis keema piim, vahukoor ja vedel glükoos. Võta pott tulelt ja vala valge šokolaadi peale. Sulata šokolaad segades, lisa želatiin segades, lisa valge toiduvärv. Võta tort sügavkülmast ja vala peale peegelglasuur. Kaunista glasuurist kaunistustega.

37
LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid

Nimetu
postitatud 17.12.2017 10:05

Põhja võiks lipuvärvides teha.