Muraka-kodujuustu tort
Toiduained Bruto
Põhi:
tume šokolaad 80 gr
või 50 gr
maapähklivõi 50 gr
vahvlipuru või digestive küpsised 50 gr
röstitud, purustatud must leib 50 gr
suhkur 30 gr
Murakatäidis:
murakad 250 gr
moosisuhkur 90 gr
vesi 30 gr
köömneliköör "Kristallkümmel" 20 gr
Täidis:
želatiinileht 8 gr (4tk)
piim 120 gr
valge šokolaad 200 gr
köömneliköör "Kristallkümmel" 50 gr
vahukoor 200 gr
kodujuust 150 gr
Põhi:
Sulata šokolaad. Lisa või, maapähklivõi, vahvel, leib,suhkur. Sega ühtlaseks. Vajuta lahtikäiva vormi põhja (20 cm) ja pane külma.
Murakatäidis:
Kuumuta murakad, moosisuhkur ja vesi. Keeda 5-10 min. Võta tulelt ja lisa köömneliköör. Vala jahtunud murakatäidis leivapõhjale. Pane külma u. 30 minutiks.
Täidis:
Paisuta želatiin külmas vees. Kuumuta piim ja sulata selles paisunud želatiinilehed. Vala segu valge šokolaadi peale ja sega ühlaseks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa kodujuust. Sega vahukooretäidis jahtunud valgešokolaaditäidisega. Lisa köömneliköör ja vala vormi. Lase seista külmas üleöö.
https://www.facebook.com/KohvikRukis/
480Kõht läks kohe tühjaks;)
Suurepärane tort, sobib EV 100 sünnipäevalaule. Marju tordid on kõik väga maitsvad. Maie
See tort on kuidagi väga õige ja oi kui maitsev tundub.
Oh kuidas tahaks seda kooki maitsta! Välimus ka super
I like the way this recipe is written - logical with exact measurements. I also like the unusual combo of peanut butter with cloudberry jam.
Kôige põnevama välimusega tort. Kindlasti väga maitsev.
Njäm!
Kuidas seda põdrasamblikku töödelda? Proovin kogu kupatust kindlasti :)