RICOTTA-MAASIKA SAIAKESED

13/06/2018 | Jürka

RICOTTA-MAASIKA SAIAKESED

Taigen 12-le:

* 25g värsket pärmi(6g kuivpärmi)
* 125ml piima
* 250-300g jahu
* 0,5tl soola
* 50g suhkrut
* 1 muna
* 50g võid
* umbes 12 maasikat

Ricottatäidis:

* 125g ricottat
* 1sl tuhksuhkrut
* 1tl kartulitärklist
* 1 muna

Puiste:

* 2sl jahu
* 10g külma võid
* 0,5sl tuhksuhkrut

Sidruniglasuur:

* 2tl sidrunimahla
* 1/3 klaasi tuhksuhkrut(klaas-250ml)

Määrimiseks:

* 1 munakollane
* 2sl piima

Piim soojendada 37*C,kuivpärmi puhul soojemaks.Värske pärm lahustada soojas piimas,kuivpärm segada jahuga.Mina olen võil lasknud piima soojendamise ajal selles kergelt sulada.Võib ka süõtkumise ajal lisada pehme toasooja või.Nii kuidas keegi tahab.Muna kloppida enne piimale lisamist eraldi lahti.Jahu lisada osade kaupa,eri jahusid kulub erinevalt.Lasta taignal soojas kerkida. Valmistada puru.Panna see külmkappi kuni kasutamiseni.

Tainas jagada 12 võrdseks osaks,vormida kuklid,need vajutada 1cm paksuseks kettaks,panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima 25 minutiks.Sel ajal valmistada täidis. Kerkinud kuklitele vajutada ca 4cmpõhjaga klaasiga süvendid sisse,2tl täidist sinna sisse,sellele maasikatükid.Määrida munakollase ja piima segug,näpuotsatäis puru peale.Küpsetada 180*C 20-25 minutit.

Sidrunimahl kuumutada,lisada vähehaaval tuhksuhkur.
Peale jahtumist glasuur peale.

7
LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


postitatud 14.06.2018 00:08

Võrratult ilus välimus -sunnib tegema. Proovime !

Kaare
postitatud 19.06.2018 17:09

Oo, kui isuäratavad!!!