RICOTTA-MAASIKA SAIAKESED
Taigen 12-le:
* 25g värsket pärmi(6g kuivpärmi)Ricottatäidis:
* 125g ricottatPuiste:
* 2sl jahuSidruniglasuur:
* 2tl sidrunimahlaMäärimiseks:
* 1 munakollanePiim soojendada 37*C,kuivpärmi puhul soojemaks.Värske pärm lahustada soojas piimas,kuivpärm segada jahuga.Mina olen võil lasknud piima soojendamise ajal selles kergelt sulada.Võib ka süõtkumise ajal lisada pehme toasooja või.Nii kuidas keegi tahab.Muna kloppida enne piimale lisamist eraldi lahti.Jahu lisada osade kaupa,eri jahusid kulub erinevalt.Lasta taignal soojas kerkida. Valmistada puru.Panna see külmkappi kuni kasutamiseni.
Tainas jagada 12 võrdseks osaks,vormida kuklid,need vajutada 1cm paksuseks kettaks,panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima 25 minutiks.Sel ajal valmistada täidis. Kerkinud kuklitele vajutada ca 4cmpõhjaga klaasiga süvendid sisse,2tl täidist sinna sisse,sellele maasikatükid.Määrida munakollase ja piima segug,näpuotsatäis puru peale.Küpsetada 180*C 20-25 minutit.
Sidrunimahl kuumutada,lisada vähehaaval tuhksuhkur.
Peale jahtumist glasuur peale.
Võrratult ilus välimus -sunnib tegema. Proovime !
Oo, kui isuäratavad!!!