APELSINIBISKVIIT:
* 3 muna
* 75g suhkrut
* 80g jahu
* 1tl vanilje essentsi
* 1sl apelsinikoort
VANILJEVAHT:
* 1 muna
* 1sl vaniljesuhkrut
* 2sl suhkrut
* 2sl tärklist
* 175ml piima
* 10g zelatiini
* 60ml külma vett
* 375g vahukoort
KOKKUPANEKUKS:
* 100ml apelsinimahla
* 2sl likööri Cointreaux
* 300g maasikaid
* 30g pistaatsiapähkleid
Kuumutada ahi 180 kraadini, määrida 18cm vorm õliga. Munad vahustada suhkru ja vaniljeessentsiga, lisada apelsinikoor, siis sõelutud jahu. Küpsetada 25 minutit.
Vaniljevaht: zelatiin paisutada külmas vees, lahustada tärklis 2sl veega. Piim kuumutada keemiseni, muna vahustada suhkrutega, lisada lahustatud tärklis, siis valada kuum piim. Kuumutada pidevalt segades paksuks, sulatada zelatiin ja lisada keedukreemile, kurnata see kaussi, katta kilega ja jahutada toatemperatuurini.Vahukoor vahustada lisada see jahtunud kreemile.
Biskviit lõigata kaheks. Segada apelsinimahl ja liköör. Immutada põhja poole selle kogusega. Maasikad poolitada ja laduda ringi ümber vormi,lõikepool väljapoole. Valada vormi 1/3 vaniljevahust, jaotada sinna peale ülejäänud maasikad(need võib väikesteks tükkideks lõigata). Valada veel 1/3 vahust, katta siis teise biskviidikihiga ja immutada ülejäänud mahlaseguga. Jaotada peale viimane osa vaniljevahust. Pähklid hakkida peeneks ja puistata tordile peale. Asetada mõneks tunniks külmkappi.
Jûrka ikka oskab head torti teha.
Põnev retsept.