Tead ju küll, vahel on kausipõhja jäänud need viimased õnnetud maasikad, mis oma välimusega enam sööma ei kutsu, aga ära visata ka ei raatsi. Õues juhtuvad piprataimel ka esimesed viljad küljes olema, niisiis tuleb keeta üks purgike maasika-tšillitšatnit!
Ca 150g maasikatele panin potti seltsiks kolm koos seemnetega hästi peenikeseks hakitud pipart - täpse koguse võiks igaüks oma taluvust arvestades välja mõelda (konkreetse taime seemned korjasin kunagi poetšilli seest, kahtlustan, et cayenne). Sekka veel ca 50g suhkrut ning paar törtsu lahjemat äädikat - mina lisasin nii palsami- kui õunaäädikat. Pisikeses potis podises see kupatus nii 30-40 minutit ja seejärel läks puhtasse purki. Ega sellest palju ei saa, nii umbes heeringapurgikese jagu, aga nii krehvtist kraami väga palju ei taha kah. Mina määrisin röstsaiale ja panin peale viilu juustu.