Idee tuli siinsamas Nami-Namis olevast retseptist ( https://nami-nami.ee/retsept/17946/viski_panna_cotta_marineeritud_maasikatega_1 ) , aga pärast tulutut poodide kammimist, kus nii teoorias peaks agar-agarit müüdama, hakkasin otsima hoopiski originaalretsepti (või midagi selle lähedast), sest kuskilt seljaaju tasandilt meenus, et agar-agar ja piimatooted ei pidavat läbi saama.
Otsingutega jõudsin sellise retseptini: http://whiskyboys.com/2009/06/05/whisky-pannacotta-with-caramel-strawberries/ - sisuliselt sama, välja arvatud tarrendaine! Retseptis välja toodud tardumisajast võiks pigem mööda vaadata, selline asi võtab aega ikka üleöö.
Et ingliskeelse retsepti juures oli välja toodud Laphroaig 10, siis ei peljanud minagi lisada suitsust single malti - baarikapist valisin BenRiach 10. See aga oli selliste koguste juures ikka nõksa liiga hull - kui jahtuvat kooresegu maitsesin, tundus paras, aga tardudes muutus viskimaitse väga-väga tugevaks ja isegi suure viskisõbrana oli see minu jaoks liiga üle vindi.
Ideena mulle see magustoit aga väga-väga meeldib ja ilmselt proovin kas mõne teise viski või väiksema kogusega seda uuesti teha!
http://whiskyboys.com/2009/06/05/whisky-pannacotta-with-caramel-strawberries/
2