Saadan teile räimeretsepti.
Selle retseptini jõudsin läbi Itaalia/Toskaana köögi.
Olen nimelt viimased kaks aastat võtnud endale väljakutse uurida ja katsetada erinevare maade toiduretsepte ja toidukultuuri. 2019. aastal tegin virtuaalse ümbermaailmareisi ja 2020. aastal on selleks Itaalia/Toskaana. Retseptid on pärit Frances Mayes´e ja Edward Mayes´e raamatust "Recipes from our Italian kitchen The Tuscan Sun Cookbook".
Oma muljeid ja retsepte jagan ka oma blogis: triinuvosu.blogspot.com
Retsept ise on imelihtne ja originaalis on seal kasutatud värskeid mereande, mida meil lihtsalt saada ei ole. Asendasin need kodumaisete, värskete ja mahlaste roogitud räimedega.
Mis kõige toredam need räimed sobivad nii pearoaks värskete kartulite ja külma ürdi-keefirikastmega või lihtsalt snäkiks kuumal suvepäeval külma joogi kõrvale.
Neid krõbedaid, väikeseid räimi söövad ka need lapsed ja täiskasvanud, kes muidu kala ei söö.
Siin siis ka retsept:
Eesti oma Fritto Misto:
Mõnusalt kergelt fritüüritud mereannid. Meil kahjuks neid värskelt saada pole aga õnneks on räime hooaeg ja uskuge mind see maitseb ka imehästi. Kõrvale dippimiseks sidrunimajonees ja imehea suupiste on valmis.
Koostisosad:
Rapsiõli fritüürimiseks
120 g jahu
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
500 g mereande (karbid, krevetid, kala, kalmaarid jne.) Mina kasutasin värskeid roogitud väikeseid räimi.
sidrunit
Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahel. Kuivata räimed paberist köögirätikuga. Sega need jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu.
Küpseta õlis ja tõsta köögipaberile nõrguma. Serveeri kohe koos sidruniga ja sidrunimajoneesiga.
Päikest,
Triinu Võsu
http://triinuvosu.blogspot.com
7