Kilupirukas

06/06/2020 | üllatus

Saadan Teile oma kilupiruka retsepti. Kuna kapist vaatas juba tükk aega üks ämber vürtsikilu ja kui lugesin sellest huvitavast retseptivõistlusest oli plaan kohe selge.
Mõtted tööle ja retsept sai järgmine.

Põhjaks: 120g võid, 30 g purustatud karulauku, 1 muna, 4 g küp.pulbrit, 30 g mandlijahu, 80 g nisujahu. Näpi ilusti ära ja suru vormi põhja, mille läbimõõt on 26 cm. Kuumuta ahi ja pane see põhi ahju ja küpseta 180ojuures ca 10 min.

Seni kuni põhi küpseb tee valmis täidis.

Selleks vahusta 4 muna tugevaks vahuks, lisa juurde 150g hapukoort, 20g jahu, 90g tükeldatud oliive, 1 l suhkrut, 20g sinepi-mädarõika kastet. Vala täidis põhjale ja küpseta 160o juures ca 25 min.

Seejaärel pane täidisele 150 g riivitud juustu ja lao peale 25 puhastatud vürtsikilu. Pane uuesti ahju ja küpseta 190o juures ca 25 min. Kui võtad ahjust pane veel peale võitükikesi.

Kaunista maitserohelise, tomatite ja röstitud mandlilaastudega.

2
LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid