Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2009-01-18 20:55:46 |
Kartuli-šokolaadikook Koostis: Põhi: 1 muna 1dl suhkrut 50g sulavõid 100g riivitud keedukartulit (mida peenem seda parem) 3/4dl jahu 3 spl kakaod 1tl vaniljet (-suhkrut) 1tl küpsetuspulbrit Kate: 100g riivitud keedukartulit (mida peenem seda parem) 50g sulavõid 3/4dl suhkrut 1dl rõõska koort 2spl kakaod 1tl vaniljet (-suhkrut) 1 muna Valmistamine: Põhi: Vahusta muna ja suhkur. Lisa või ja riivitud kartul. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kakao, vanilje ja lisa eelmisele segule. Sega kõik omavahel hästi läbi, vala vormi ja küpseta 170 kraadi juures 5-10 minutit poolküpseks. Kate: Vahusta muna ja suhkur, lisa koor, või, kartul, kakao ja vanilje. Vala poolküpsele põhjale ning küpseta 15-20 minutit 170 kraadi juures. Kui enam tiku külge kinni ei jää, siis võta välja ja raputa üle tuhksuhkruga. Lisainfo: Vilma kakaoga (endine Meie Mark) tuleb kook mõnus ja mitte liiga magus. Kuna kõigile ei meeldi idee kartulist koogi sees, siis on parem kui kartul on võimalikult peeneks riivitud. Samas kartulitükid lisavad tekstuuri. Ise olen kasutanud enamasti koorega keedetud kartulit, kuid soolaga keedetud kartul peaks ka sobima, võibolla isegi nt. kartulipüree kui pole väga soolane. Pole küll proovinud, aga nähtavasti tuleb väga hea kui lisada ka nt. mandlilaaste või pähklipuru. |