Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2013-02-28 00:17:46 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 93 (MAGUS)[/B] Shampuse tort Tordipõhjaks sega 280 g head jahu 2 tl küpsetuspulbri ja 1/2 tl soolaga; vahusta 150 g pehmet võid 200 g sukhruga kohevaks vahuks ja lisa ükshaaval 2 munakollast. Sega jaokaupa juurde jahusegu ja 2 dl shampust kuni ühtlase seguni. Vahusta 2 munavalget kõvaks vahuks, lisades vähehaaval 100 g suhkrut. Keera munavalgevaht ettevaatlikult taignasse ja jaga see 2 võitatud ja jahuga kaetud 22 cm läbimõõduga vormi. Küpseta põhjasid 25-30 min 180C juures (pöördõhuga ahjus 160C). Lase koogipõhjadel jahtuda vormis 10 min enne restile tõstmist. Täidise jaoks pane 3 zhelatiinilehte külma vette likku. Samaaegselt sulata 200 g valget shokolaadi 1 l vahukoores (ära keeda). Kui shokolaad on sulanud, lisa zhelatiin ja jäta segu jahtuma (soovitavalt üle öö). Vahusta külm mass tugevaks kreemiks ja sega sisse 250 g külmutatud või värskeid mustikaid. Kata 1 koogipõhi 2/3 täidisega; tõsta teine põhi peale ning kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud täidisega. Kata tort siniseks värvitud suhkrumassiga (võib ka martsipaniga katta). Kaunista sulatatud valge shokolaadiga; soovi korral riivi shokolaadi ka koogi ümber. |