[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 73 (MAGUS)[/B]
Meie pere pidupäevalauda jõudis Iidse Kaitsva Kaheksakanna tort, kama-sidrunimekiga:
Valmistusviis on ise-enesest lihtne:
põhjaks küpsetasin biskviidi 3-st munast, 3 spl kamajahust, 1 spl nisujahust, 2 spl suhkrust ja lisasin noaotsaga vaniljet.
Kreemikiht: 400 gr toorjuustu, 1 pk 400 ml vahukoort, 1.5 dl suhkrut, 2 spl kamajahu, 1 sidruni mahl ja veidi riivitud sidrunikoort.
Kaunistuseks mooniseemned. Idee tuli mustriga käpikutest, mida just koon ja sama kaheksakanna mustriga olid ka mu vanaema kootud käpikud.
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 78 (SOOLANE)[/B]
Tahedaks hommiku-ampsuks valmis [B]rammukas koduleivast tort ''Kilukindlus'' [/B]:
seda sai tehtud alles hilisõhtul kui värsket rukkileiba lõpuks kenasti lõigata kannatas. Vahekihtidesse läks toorjuustu-sulajuustu segu tükeldatud vürtsikilufileega (Briis), ülemises kihis on eelnimetatuile lisaks põld-võõrkapsa pesto (isetehtud) ja sama ka kaunistuseks pandud keedumuna peal.