Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2015-02-24 14:05:09 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 31 (MAGUS) Minu tänavused koogikesed on inspireeritud lipuvärvidest ja lumesajust.Lund küll täna eriti enam ei ole, aga ilus mõelda ikkagi lumisest päevast :) Korvikeste retsept: 100g võid 150g jahu 1spl suhkrut 2-3spl külma vett Küpsetatud korvikeste sisse on pandud pohla-õunamoosi. Kreem: Keeda 5dl suhkrut 1dl veega siirupiks. Tõsta siirup tulelt ja sega selle sisse 4,5spl veega paisutatud 1,5 spl želatiini. Vahusta 2 munavalget kohevaks vahuks, kalla sellesse peene nirena siirupi-želatiini lahus ja vahusta veel 25min kuni vaht muutub kohevaks. Lase vahul veidi taheneda, tooni seda soovi korral toiduvärvidega erivärviliseks ja pritsi korvikestele. Kaunista kookoshelvestega. Ilusat vabariigi aastapäeva! :) |
2014-02-23 18:38:09 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 30 Kamakook Isamaalise koogi puhul püüan leida võimalikult lihtsalt kättesaadava tooraine, ikka midagi sellist, mida alati kapis olemas on, sest see teebki isamaast isamaa :) Minu isamaalise koogi põhi on küpsetatud muretaignast, mis on valmistatud kamajahust, kaerakliidest, hapukoorest, margariinist, veidikesest jahust ja suhkrust. Kreem koogil on vahukoore-hapukoore-kohupiima segust veidikese kamajahu ja suhkruga, lisatud ka želatiini. Koogi sisse on peidetud mõni jõhvikas. Sinised "pilvekesed" on toonitud toiduvärviga. Pääsukesed ja aed ümber tordi on tumedast šokolaadist. |
2013-02-24 20:03:44 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 45 (MAGUS)[/B] Nii...minu kook/tort tuli siis selline...Amatöörile kohaselt konarlik :) Peaks siis kujutama kas Pika Hermanni torni või Suure Munamäe vaatetorni, et kellele kuidas meeldib mõelda :) Tehtud enamjaolt kodumaisest toorainest (Eestis kasvanud kakaod pole kuskilt saada :P). Pruunis põhjas otsustasin kasutada osaliselt odrajahu, sest on ju oder Eesti suurim ekspordiartikkel ning oma põldudelgi seda kasvamas. P.S. šokolaadist kujul on kaelas kikilips :) Nii...kasutasin siis nii pruuni põhja kui valget biskviiti. Biskviidi tegin 5munast (kollased-valged eraldada), munavalged mikserdada suhkruga tugevaks vahuks (5spl kokku), siis lisada munavalgevahule 5spl sõelutud jahu ja vahustatud munakollased ning segada ettevaatlikult kokku. Määrisin taina suurele plaadile ja pistsin ahju. Pruun põhi said tehtud kõhutunde järgi - paar muna, suhkrut,veidi soola, hapukoort ca 250g, soodat, nisujahu (seekord lisasin odrajahuga pooleks). See läks siis 18cm läbimõõduga vormi ja ahju. Pruun põhi sai lõigatud kolmeks kihiks, biskviidist lõikasin 2 pruuni põhja suurust ketast ja klaasiga sai tehtud torni jaoks 10 pisemat biskviidiratast. Täidiseks on vaniljekohupiima-hapukoore segu pisikese želatiiniga :) Mõne kihi vahel on ka kodust maasikamoosi. Torni kreemil on lisaks ka šokolaaditükke. Põhjasid sai pisut immutatud kirsimahlaga. |