[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 13[/B]
Palju õnne sünnipäevaks armas EESTI VABARIIK
[B]LEIVA-KAMAJAHU- ja EESTI rahvuslilledega tort[/B]
LEIVABISKVIIT
8 muna,
8 spl suhkrut
6 spl suure kuhjaga riivleiba ja
3 spl tärklist.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks
segada munavahtu õrnalt riivleiva ja tärklisesegu
valada vormi ning ahju.
küpsetada 180 kraadi juures, kuni on pealt kuldpruun.
Jahutada - soovitavalt üleöö
Lõikasin 3 ks kihiks
Vahele
Kodujuustu-kamakreem
300g kodujuustu (läbi sõela , aga pole kohustuslik, teraline oligi põnev),
250g hapukoort,
65g suhkrut,
200g vahukoort.
30 g kamajahu
vahustada vahukoor,lisada kodujuust,suhkur ,hapukoor ja kamajahu,
Tordi peal naturaalne martsipan ja lilled suhkrumassist
2013-02-24 17:20:04
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 39 (SOOLANE)[/B]
Heeringatort
Suutäis soolast isamaa sünnipäevalauale.
1 eesti must leib
2 dl puljongit leiva niisutamiseks
200g heeringafileed
2 keedetud porgandit
2 keedetud peeti
2 marineeritud kurki
1 punane sibul
3 keedetud muna
1 õun
hakitud tilli
300 g maitsestamatta jogurtit
soola, maitse järgi
3 dl puljongit
15g zelatiini
Katteks
200 g toorjuustu
100 g maitsestamatta jogurtit
Keeksivorm vooderdada toidukilega
Leivaviiludelt lõigata koorikud, niisutada puljongiga ja vooderdada keeksivorm
kõik salatiained lõigata väikesteks kuubikuteks,
segada kokku.
Punapeedi kuubikud panna eraldi kaussi.
Sulatada zelatiin puljongis ja segada hapukoorega.
Punapeedikuubikutele lisada 5 spl hapukoore -ja zelatiinisegu,
ülejäänud segu segada salatiainetesse
pool salatist tõsta voodertatud vormi, keskele kiht peedikuubikud
ja siis ülejäänud salat.
Salati peale niisutatud leivaviilud ja katta toidukilega.
Külmkappi ja kui on tardunud, eemaldada vormist, katta toorjuustuseguga ja
kaunistada soovi kohaselt