[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 33 (MAGUS)[/B]
Eesti Vabariik 95
Põhi
12 muna
12 sl suhkrut
12 sl jahu
Kreem
2 pk võid
1 kl piima
1,5 spl suhkrut
kakaod
Lasin piima koos suhkruga keema ja jahutasin veidi maha. Pidevalt võid vahustades, lisan sorts haaval hulka piima ja vahustan kuni on mass täielikult vahul. Vastavalt soovile lisan osale võile hulka kakaod või sulatatud šokolaadi. Maitseks lisan ka veidi konjakit.
Valmistasin biskviittaigna, mille küpsetasin ahjuplaadil. Lõikasin jahtunud aluse pooleks. Immutasin heleda siirupiga, vahele panin hapukat moosi ja asetasin põhjad kokku. Pealt ja küljed määrisin võikreemiga. Ääred puistasin üle tordi äärtest lõigatud puruga.
Kaunistamisel kasutasin martisipani kujusid, arvestusega, et kajastuksid lipuvärvid. Teksti kirjutasin eelnevalt küpsetuspaberile ja lasin neil veidi jahtuda.
Minu pere ja paljude tuttavate lemmik tort. Vastavalt sündmustele kasutan kaunistamisel erinevad puuvilju ja erinevaid šokolaadi kujusid, või martisipani figuure. Kasutan ainult eestmaist toorainet.