Katalee

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2015-02-25 12:33:57
VÕISTLUSTÖÖ NR 64 (MAGUS) Selle aasta loomaks on metssiga siit ka siis teemakohaline tort "Metsanotsu pidulaud". Kasutatud on kakaomaalingu tehnikat Lubeca naturaalsele martsipanile.
2013-02-24 13:39:01
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 31 (MAGUS)[/B] „Tükike Eesti kuldsest viljapõllust“ Idee tekkis sellest, et elame maal ja kasvatame perega vilja mis pole sugugi kerge tegevus. Aga olen sellegi poolest õnnelik kuna meie ümber on ilusad haljendavad kuldsed viljapõllud kuhu on vahele eksinud mõni võrratu rukkilill. Ning õhtuhämaruses kui igavus peletab võtab perenaine käsitöö näppu, et heegeldada kaunis pitsi... Vot seda tükikest õnne tahan ma teiega kallid eestimaalased jagada meie Vabariigi 75-ndal sünnipäeval! Tort koosneb: Biskviidist 6 muna 3dl suhkrut 1,5 dl keevavett 4,5dl nisujahu 1,5tl küpsetuspulbrit Vahustasin munad suhkruga (8min) lisasin vee vahustasin veel. Samal ajal segasin kuivained. Kui sain vahustatud lisasin õrnalt segades jahu munavahule. Küpsetasin temperatuuril 180 kraadi u 30 minutit. Jahutasin ja lõikasin biskviidi kolmeks kihiks. Mille vahele valmistasin kreemi. 250ml vahukoort 150g Farmi toorjuustu 400 g Ricotta kohupiima 3spl kama (kellele nüüd kama pole meelt mööda võib selle vabalt ära jätta) Biskviiti niisutasin veidi koduse õunamahlaga, siis panin peale poole kreemi kogusest ning puistasin vahele punaseid sõstraid mis said sügisel korjatud ja sügavkülma pandud. Tegin sama ka järgmise kihiga. Asetasin peale viimase kihi, silusin servad siledaks. Ja panin niikauaks külmkappi kui valmistasin ette võikreemi mille koostisosad võtsin juba eelmisel õhtul toatemperatuurile seisma. 150g taluvõid 80g kondenspiima 100g tuhksuhkrut Veidi konjakit ja vanilli ekstrakti maitseks Võikreemiga katsin kogu tordi pealt ja küljelt ja jälle külmkappi nii kauaks kui sain martsipani rullitud (martsipani kulus tordile u 600g) peale seda asetasin selle tordile. Silusin siledaks ja hakkasin kaunistama. Rukkililled valmistasin eelmisel päeval. Kõigepaelt asetasin lilled tordile siis joonistasin juurde varred, lehed ja viljapead. Pitsi valmistasin hommikul ja see pidi kuivama kolm tundi. Pits on tehtud Magicdecori pulbri ja sooja veega mis on kuivatatud selleks ettenähtud mustrimatil. Tordi kaal 2,6kg