KabalaRM

Postitusi: 1

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2013-02-22 19:16:12
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 18 (MAGUS)[/B] Meie tort valmis mitmete naiste koostegemise rõõmust. Kabala Rahvamajas said kokku 12 naist, kes täiesti ise meisterdasid tordi EV95 aastapäeva konstert-aktusel osalejatele. Keegi meist ei ole spetsialist. Saime retsepti ja ained ja tegimegi ära! Tort oli mõeldud 100-le osalejale. Kõigile kohaletulnutele jagus ja meie poolne rõõm oli suur, et võeti veel teinegi tükike. suhkrumassi rullimisel oli meil küll tükk tegemist ja egas see nii perfektne just ei olegi, aga siiski, oluline siinkohal on see, et naised said kokku ja ISE tegid. Tegemise ja jagamiserõõm on alati see kõige suurem! Kaunist vabariigi aastapäeva kõigile! Lisame ka retsepti. 1. Tordialus - 6tk (neljakandilised, 3 kihti pakis, 400g/pakk, Hagari oma) 2. Kreemi jaoks on vaja: 60g konjakit 1,4 kg kohupiima (tavaline kandiline pakk, mitte tuutu) 1,4 kg toorjuustu (sobib Farmi toorjuust "original" või siis Crem Bonjur) 1,4 L vahukoort 3 tk sidrun 600 g tuhksuhkur 3. Tordi niisutus: 450 g suhkurt 100 g konjakit 0,5 L vett 4. Kate 1,8 kg martsipani või suhkrumassi 5. Kaunistus Sobib igasugune šokolaadi kaunistus, midagi martsipanist jne Valmistamine Alusta niisutuse valmistamisest. Keeda suhkrust ja veest siirup, kui on veidi jahtunud vala hulka konjak ja lase täielikult jahtuda. Võid keeta ka eelmisel päeval ja konjak lisada enne tordi niisutust. Järgmisena valmista kreem. Kreemi valmistamiseks sega kohupiim ja toorjuust, maitsesta tuhksuhkruga, alkoholi ja sidruni mahlaga. Viimasena sega juurde vahustatud koor. Laota 6 tordipõhja alusele, niisuta ja ühenda kreemiga, pealt ja küljed määri ka. Jahuta tort. Kata üleni martsipaniga ja kaunista šokolaadi glasuuri ja martsipani lilledega.