2015-02-24 23:53:34 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 47 (SOOLANE)

SEAKOODI SÜLT MUSTALEIVA MANTLIS
keeta 1 korralik sült ühest korralikust seakoodist. Umbes 1,5 kg kooti, lase kiirelt keema ja koorida vaht, nüüd vähenda kuumust ja keeta kuni liha eraldub kondi küljest, vahepeal lisada soola ja terapipart, röstitud 1 sibul koos koorega ja 1 porgand, mis samuti röstitud, loorber. Kui valmis siis eemalda koot potist, tükelda see ja aseta tükid ettevalmistatud kinnisesse vormi, kus leib põhjas ja äärtes. Lisada leivale küüslaugu laaste. Mõõta ära ka vedeliku kogus, 1l kohta 30g želatiini paisuma panna külma veega. Kui on paisunud, valmista ette süldi puljong, ehk siis kurnata ära teise potti, porgandit võib kasutada edasi liha värvi hoidmiseks, võib lisada veel hernest, meestele võib teha ka veel soolaseente ja hapukurgiga.
Antud tort sisaldab porgandit ja hernest, leeme maitsestas dijoni teraline sinep. Kuumale puljongile lisada paisunud želatiin, et see selles lahustada, kallata leiva-liha peale. Lasta järgmise päevani seista külmkapis. Kate tegemiseks on vaja vahustada vahukoore, toorjuustu segu, sinna sisse pisut soola. Tort vormist välja võtta ja katta vahukreemiga. Kaunistada võib kõigega
Koostisained:
1 päts musta leiba
1 korralik seakoot
1 sibul
1 porgand
2 loorberit
terapipar
sool
küüslauk
30g želatiini
400g vahukoort 35%
400g toorjuustu
|
2015-02-24 23:17:35 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 45 (MAGUS)
UBINAKREEMIGA BANAANITORT
Banaani-halvaa biskviit:
-3 banaani
-250g magusat kondenspiima
-150g hapukoort
-150g riivitud halvaad
-5 muna
-100g pruuni suhkrut
-150g jahu
0,5tl soodat
1tl küpsetuspulbrit
Ubinakreem:
-5 õuna
-2 sidrunit
-150g Vana Tallinnat
-150g pruuni suhkrut
-400g kohupiima
-300g koorest kodujuustu
-400g vahukoort 35%
Kaunistuseks:
-800g vahukoort
-100g suhkrut+ vanilje
kookoshelbed
mandlipuru
Tegemine: Puhasta õunad ja tükeldati, lisa sidruni koor ja mahl, V Tallinn, suhkur.
Lasta veidi keeda ning siis jahutada. Vahustada vahukoor kohupiimaga ja lisada vahustatud massile ka kodujuust ja jahutatud õunasegu. Segu jääb vedelane aga see imbub siis hästi põhjadesse.
Biskviidi tegemisel tuleb püreerida banaan koos kondenspiima ja hapukoorega, sinna segada ka halvaad. Muna vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada banaanipüree, jahu, kergitusained.
Segada käsitsi biskviit läbi. Määrida 3-le plaadile ja küpsetada 200 kraadi juures ilusaks pruuniks. Jahuta põhjad ja panna vorm, et kreem välja ei voolaks. Vaheldumisi nii, et peale jääb veel kreem. Hoida külmas järgmise päevani ning enne serveerimist katta vahukoore, kookose ja mandlipuruga. |
2011-02-24 22:12:44 |
Minu tort ISAMAALE.Kastasin koogipõhjades seekord rukkijahu nisujahu asemel ja see kooslus on järgi proovimist väärt.Kuigi kaunistus oli tavaline siis sisu see eest ...noh kes said need vaimustusid,et rukkijahust on võimalik peale leiva veel kooke teha.
RUKKIKOOK
Põhi: Taluvõi 75 gr
Munakollane 5 tk
Suhkur 75 gr
Kreeka pähkel purustatud 25 gr
Rukkijahu 100 gr
Küpsetus pulber 0,5 tl
Kihtide vahel:Puhastatud õuna tükid ilma kooreta 400 gr
Must ploom kuivatatud 125 gr
Taluvõi 125 gr
Põltsamaa kuldne e.magus õunavein 125 gr
Rafineeritud pruun suhkur 50 gr
Rukkijahu biskviit: Muna 5 tk
Suhkur 100 gr
Kakao``Meie mark`` 25 gr
Kartuli tärklis 25 gr
Rukkijahu 50 gr
Küpsetus pulber 0,5 tl
Kattekreem. Vahukoor 400 ml
Suhkur 50 gr
Kakao `` Meie mark`` 25 gr
Kaneel 0,5 tl
Zelatiin 10 gr
Põhja tegemisel vahusta või suhkur seni kuni suhkur lahustunud ja lisa vaikselt muna segamise käigus.Lõpks lisa kuivained.Tee vastavalt mis tordi kuju tahad kas ümmargust või kandilist,kuid umbes paari kilose tordi suurus.Tee käed märjaks ja laota küpsetuspaberile ning aja 0,5 cm paksuselt laiali.Küpsetus temperatuur 220 c 8-9 min.Pealt kergelt pruun.
Vaheseguks võta must ploom ja õun ning prae kõigepealt võis pool pehmeks,siis lisa pruun suhkur ja vein ning keeda pehmeks,kuid vedelik ei tohi kõik päris kaduda.Sel juhul vala veini juurde ja lase veiniga koos keema korraks.Püreeri kuid mitte täielikult,vaid las jääda pisut tükke sisse.
Biskviidi tegemisel vahusta kõigepealt munavalge koos suhkruga kõvaks vahuks siis lisa muna kollane ja lase korraks segada.Seejärel kõik muud komponendid läbi sõela muna massile ja kergelt segada ja küpsetada nii,et saaks kaks kihti biskviiti. Küpsetus on 200 c juures
Kui kook on nii kaugel,et all on mure põhi siis õuna keedus seejärel biskviit ja jälle õun,siis biskviit ja õun.Lõpuks tee katte kreem
Kõik vahusta koos peaaegu tugevaks vahuks ja lisa paisutatud sulatatud zelatiin.Kata kook ja las olla ikka kas üle öö või 5-6 tundi külmas. |