Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2010-09-05 11:19:29 |
Käisin eile ühtede Eestit külastavate hollandlastega Bonaparte restoranis söömas. Valisin selle koha, kuna mulle on alati Bonaparte'i atmosfäär meeldinud, kuigi olen siiani vaid kohviku poole peal käinud. Sisse astudes tabas meid vänge, vabandage väjendi eest, peldiku hais. Kõikjal valitses tühjus, ühed külastajad ikka olid. Söögid oild küll head (kuigi peakoka tervitus oli üsna lahja võrreldes viimase Tchaikovsky külastusega) aga kelner oli üks noor poiss, kes oleks justkui esimest päeva tööl olnud. Ja kui mu veiniteadlik külaline küsis kelnerilt ühe veini kohta, siis kelner vastas, et "ma ei tea, ma pole seda proovinud"!!! Ma pidin häbi pärast maa alla vajuma. Kuna ma enne siit muljeid lugesin, siis panin lihtsalt enda omad ka kirja:) |
2008-11-19 19:27:10 |
Mina tellisin, juba ammu, aga kätte sain üleeile. Mulle see raamat tohutult meeldib! Kirjutasin sellest ka natuke oma blogis: Imeline Maru. |
2008-04-09 13:56:15 |
Minu Pavlova valmis Nigella retsepti järgi. Maisitärklise asemel kasutasin kartulitärklist ning küpsetustemperatuuri alandasin pisut (150/130). Lasin põhjal ahjus täiesti maha jahtuda. Kreemi tegin laimi koorest ja mahlast, mascarponest, tuhksuhkrust ja vahukoorest. Minu meelest tuli see kook väga hea. Kuigi Pavlovat soovitatakse süüa kohe peale valmimist, pean tunnistama, et üleöö külmkapis seisnuna maitseb ta mulle veel rohkem. Kreemi niiskus on põhja imendunud, mistõttu põhja "vahukommi" kiht on täiesti pehmeks läinud kuid rabe ümbris on siiski rabedaks jäänud. Eile oli see pehme kiht pisut kitine, jäi natuke hammase külge (aga võibolla oli see koka viga :) ) Ning kreem on siis sellevõrra tihenenud. Kindlasti proovin seda kooki suvel erinevate marjadega, ma arvan, et kooslus vaarikas-mustikas võiks hea olla :) |