Miu

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2015-02-25 13:54:25
VÕISTLUSTÖÖ NR 66 (MAGUS) Juba mitmed osalejad on öelnud, et nende tööd inspireeris lihtsuse võlu. Ka mina liitun selle seltskonnaga - see väike tordike koosneb vanakooli biskviidist, kohupiima-vahukoorekreemist ning õuna- ja astelpajumoosist. Kaunistamise käigus selgus aga, et torditegu on ikka tunduvalt lihtsam ettevõtmine kui kiviaia ladumine...
2012-02-25 23:48:45
Muhu männaga kaunistatud, leivast ja kalast koosnevaid torte pole ju kunagi liiga palju, eks? Ehk siis üks soolane amps magusa tarretatud toorjuustukoogi võttega. Põhjaks mõned riivitud leivaviilud segatuna törtsu sulavõiga, "paekivikiht" koosneb n-ö vahustatud kalasalatist (suur pakk toorjuustu, pakk maitsestamata jogurtit, paar dl majoneesi, hea ports suitsukala (ca pooleliitrine karbitäis), maitsestatud soola-pipra-tilliga ja tarretatud paki (vist u 20 g) želatiiniga, mis paisutatud 2 dl kalapuljongis). Kuna musta mulda pole lume alt veel ülearu palju saada, sai peale raputatud rahva lemmik söetablett ning "glasuuriks" ühepajatoidust näpsatud porganditest suristatud püree. Ühtlasi tahaksin avaldada oma vaimustust ning kiitust kõigile nendele köögi- ja koogikunstnikele, kes senini oma suurepäraseid teoseid siia esitanud on. Tore on olla osake nii leidlikust rahvast. :)