Katz

Postitusi: 4

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-12-17 18:46:00
Jõuluaeg on jällegi ukse ees ja tekkis tahtmine sellel aastal parti proovida. On teil kogemusi, et kui laua taga istuvad pooled innovaatilised ja uusi maitseid ootavaid nooremapoolseid inimesi ja teine pool on seapraes kinni olev vanem koolkond, siis milline tee valida? Kuidas leida kuldne kesktee? Arvan, et igasugu vürtsid ja apelsinid jäävad ära, kiikasin seda lihtsat pardiprae retsepti (määritud majoneesiga ja täidetud hapukapsaga) mis küll nati igav tundus aga samas äkki on just kuldne kesktee? Et natukene klassikaline ja siiski liha mõttes uus? Kas on keegi sama olukorra ees olnud, on teil soovitusi, millised olid kogemused? Tänud ja ilusat jõuluaega!
2011-11-18 18:31:46
Pille:
Aga :( Ainult TEKOs võib niiiiiiiii hirmsat kokandusalast emakeelt näha, mul siiani hirmsad mälestused meile jagatud materjalidest. Prookol, groissant jms :( Mul on täiesti ükskõik, mismoodi kokk kuskil köögis neid toidunimetusi kirja paneb, aga TEKO on siiski riiklik õppeasutus, mis ei tohiks endale sellist kohutavat keelekasutust _kirjalikes_ materjalides lubada...
Tänud Pille tähelepanu juhtimast :/
2011-11-18 16:20:02
Siit saate 2011 sügisel alustanud kursuse tegemisi jälgida :) http://kerkikakukene.blogspot.com/
2011-09-12 16:36:09
Tere lisan siia teemasse kursuste kava mille Heidilt sain. Kevadel sai käidud vast valminud TEKO ruumides ühel koolitusel ja sealt tekkiski mõte, et miks mitte läbida pikemad kursused. Ruumid, sedmed jms on kõik väga uhked jakorralikud. Mis puudutab keemiat, siis arvan, et saame ise igale keemiale ka alternatiivi ise nõuda/paluda ( oleneb kursuse üldisest vaimust ja tahtmistest ). Selle aasta kursused pidid allgama septembri lõpus, oktoobri alguses. Täna registreerisin enda ja veel kaks inimest, ehk saab ikka grupi kokku :) Kui veel kahtled, siis ehk aitab allpool olev info edasi! Kursuse programm pagar-kondiitritele Koolitus toimub õhtuse õppevormis 3 korda nädalas kell 16.30-19.30. Koolituspäevad teisipäev, kolmapäev ja neljapäev /võivad muutuda/. Kogunemine Tallinna Teeninduskoolis Majaka 2, B-korpuses I Toorained, nende kvaliteet ja ettevalmistus tootmisprotsessiks II Tooted pärmitaignast - eelkergitusega pärmitaigen - eelkergituseta pärmitaigen - lehtpärmitaigen - viini taigen - groissanttaigen III Tooted teistest taignaliikidest - biskviittaigen - liivataigen, muretaigen - lehttaigen - prantsuse lehttaigen - keedutaigen - bezee IV Küpsised ja keeksid V Kreemid - võikreem - keedukreem -kohupiimakreem - zefiir VI Siirupid, zeleed, glasuurid, pumatid, suhkrumass, martsipan VI Koogid VII Tordid IX Uued toorained ja nende kasutamine X Seadmed kondiitritsehhidele XI Tööohutus XII Hinnakujundus ja kalkulatsioon XIII Sanitaaria ja hügieen XIV Tootmispraktika XV Lõpueksam ja tunnistuste andmine Koolituse maksumus 300 EUROT, mida saab tasuda 3osas. Kursuse kestvus 220 tundi, millest 140 tundi moodustab teoreetiline ja praktiline õpe ja 80 tundi tootmispraktika. Heidi Pajusoo tel. 605 3107, 5274148, heidi.pajusoo@teeninduskool.ee