Adelin

Postitusi: 3

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-08-26 13:43:45
tore varjant kaneelirullide lõikamiseks (maitsestamata hambaniidiga), et ilusa kujuga kerkiksid:
2011-08-26 13:24:59
Pille:
QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. Ma seda pärmi sissemudimise varianti kasutan värske pärmi puhul juba tükk aega (ja seda lugesin muidugi Bertineti raamatust Dough, mis mul riiulis täitsa olemas), aga sõtkun ikka vanamoodsalt. Ilmselt proovin peagi selle tainapeksmise järele.
Proovisin ka Bertinet taigna peksmise varjandi ära ja super hästi tuli välja (hoolimata sellest, et ma kasutasin 250ml Cup mõõdunõud ja hiljem alles avastasin, et US Cup on 237ml! No jah, ma peksin seda oma 25 minutit, lõpuks hakkas laua küljest lahti tulema, aga ma arvan, et 15ml lisa piima ikkagi jättis veidi vedelamaks, kui oleks ideaalis olema pidanud. Aga kerkis nagu mühises tunniga u 30C ahjus) ja kringel ka alla ei vajunud! 20-30 minutit lisasõtkumist on kindlasti seda väärt ja leivaküpsetusmasin, mida ma tavaliselt pärmitaigna jaoks kasutasin, jääb nüüd vaid igapäevaseks sepikuteoks, Bertinet taigna "voltimise ja peksmise" varjandiga täiesti ümber veenud. Vaatan, et paljud soovitavad tema raamatuid Crust ja Dough, tahaks ka ühe nendest osta, aga kumba te soovitate ja mis nö. vahe neil on, mis laadi retsepte nad sisaldavad?
2011-08-24 12:45:17
Mnjah, ma kipun ka arvama, et kringliteoks see leivamasina varjant äkki ei ole kõige parem (kuigi kuklid tulevad leivamasinas tehtud taingast väga hästi välja), proovin siis seekord käsitsi varjanti. Ma olen lugenud, et mõni küpsetaja ei tee kringlile eelkergitust(enne ahju panekut)?