Dolor

Postitusi: 1

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-07-07 17:00:02
Mina olen enda lemmik maasikakoogi retsepti kohandanud ühest Selveri kalendrist. Vaja on: 150 g toorjuustu (võiks olla toesoe ja mina eelistan tere toorjuustu) 200 ml vahukoortja umbes 100 g suhkrut umbes 300 g maasikaid (pane osa kaunistamisegs kõrvale) pisut vanilje suhkrut 6 lehte zelatiin põhjaks 1 pakk küpsiseid (vastavalt maitsele Kalevi või Selga küpsiseid) 70-100 g võid (toasoe) Purusta küpsised ja sulata või (mida rohkem võid seda kõvem põhi tuleb). Sega sulatatu või küpsisepuruga. Võta lahtikäiv koogivorm ja vajadusel vooderda see kilega. Segu tuleb põhjale ühtlaseks siluda. Nüüd kata vorm pealt kilega ja pane külma. Sisu tarvis pese maasikad ja jätta nõrguma. Vahusta toorjuust ja pool suhkrust saumikseriga. Vahusta vahukoor teise poole suhkruga. Zelatiin sulata vastavalt pakendil olevale juhisele. Sega toorjuust ja vahukoor kokku. Võta supilusika täis segust ja sega see zelantiiniga, siis vala zelatiin segusse ning lase saumikseriga läbi. Võta põhi külmast ja vala peale täidis. Puhasta maasikad, lõika need väiksemateks ja jaota ühtlaselt kooki. Pane umbes 4-6 tunniks külma. Enne serveerimist kaunista maasikatega ja ongi valmis.