Tiitel: Kokaõpilane
2008-04-24 18:21:10 |
Viimane aeg avada Il Patio jututuba (eileõhtune Lasagna Pescatore oli lihtsalt nii hea). Kuna tööpäevased rajad viivad läbi vanalinna, siis jäi WW Passaaži I korruse pikk remont eelmisel aastal silma. Päris põnev oli oletada, mis sinna tuleb. Kui uus kaksik-restoran avanes, läksime kohe kaaslasega proovima. Alustasime Il Patiost, mõni aeg hiljem astusime läbi ka T.G.I. Friday’st. Nüüdseks oleme käinud Il Patios õhtust söömas u korra kuus. Olen pastasõbrana proovinud ära kõik nende lasanjed – super! Tulevad otse kuumast ahjust juustuga üleküpsetatuna. Aa, ja kui maandute sinna keskmisest näljasematena, soovitan võtta nt veini kõrvale näksimiseks äsjaküpsetatud focaccia-saia Pesto, küüslaugu ja Parmesaniga. Läheb küll tsipa aega, kuid ootamine on seda väärt. Paaril korral oleme valinud laua, mille vaateulatusse jääb suur elusa tulega pitsaahi – et osavat pitsapõhja lennutavat kokka näha, muidugi. Kaaslane ongi tavaliselt pitsa kasuks otsustanud, ise olen proovinud korra De Medicit. Pitsapõhi pole krõpskuiv ega ka liiga paks, katet tundub piisavalt. Võiks vist öelda, et klassikaliselt itaalialik. Suhteliselt väheste sööjatena pole magusroogi jõudnud katsetada, sest enne on kõht lihtsalt täis saanud :P Kuid üks tiramisu ootab kindlasti veel ees. Esimesel korral oli tõrvatilgaks kaaslase tellitud espresso – see ei kannatanud mingit kriitikat. Nüüd on asi paranenud, kuid einet kroonivaks kohvielamuseks võiks tõenäoliselt suunduda mõnda teise paika. Interjöörile kiituslaulu ei laulaks, kuid ebamugavust seal olemine ka ei tekita. Nagu Eesti Ekspressi ajakirjanikki tõdeb, on tunda, et tegemist “rahvusvahelise restoraniahela ühe lüliga”. Kuulu järgi on teeninduskogemused olnud erinevatel inimestel kõikuvad. Meil on küll kõigil kordadel olnud lahke ja suhteliselt kiire teenindus. Tõsi, kui ühe kui külastaja kohta on viis vaba teenindajat, siis peakski kiiresti minema :D Kummaline jah, et neil külastajaid tundub nappivat. Võib-olla on miski x-faktor puudu…? Minu meelest sobiks paik ka kesklinna lõunapausitajale. |
2008-03-12 14:16:59 |
Sooja atmosfääriga koht. Teenindus sõbralik – selle tunneb kohe ära, kas teenindaja on vaimustuses oma tööst või mitte. Samuti üks lemmik-kohvikutest. Teesõbrana ei oska kohvijookide kvaliteedi kõikuvuse kohta öelda, kuid üheks asteekide šokolaadijoogiks olen valmis iga kell :P Kui kvaliteedile juba jutt läks, siis meenub, et korra olen täiesti ootamatult ehmatanud mekitud trühvlikommi maitse peale – amps oli võine mis võine. Ülejäänud trühvel jäi seekord kandikule. Kuna trühvlitegu ju tegelikult täppisteadus, siis ehk läheb vahel milligramm siia-sinna ja annab ka tulemuses tunda? Kes teab… |