Postitusi: 2
Tiitel: Kokaõpilane
2011-03-05 19:37:18 |
Palju õnne võitjatele ka minu poolt! Võitja puhul ei tekkinud aga mingitki üllatusmomenti ;) Frieda tort oli lihtsalt väljapaistvalt huvitav ja kaunis. |
2011-02-25 23:26:59 |
Tere nami-namikad! Olen juba üsna pikka aega seda tänuväärset kodulehte jälginud, kuid registreerimiseni polnud senini jõudnud. Viimaks siis andis tõuke Vabariigi aastapäev ja isamaaliste tortide küpsetamine. Minu tort “Eesti värvtikandis” sai seekord midagi teistsugust – kokku said porgand ja šokolaad. Küpsetasin kaks põhja: Nami-Nami kokaraamatust “Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga” ning šokolaadipõhja Head asjad blogist “Juustukoogi brownies” järgi. Vahele tegin mõnevõrra pidulikuma astelpaju-toorjuustukreemi Mascarponest (2 pk toorjuustu + 2 dl vahukoort + tunde järgi külmutatud astelpajusid ning suhkrut). Pisut üleliigset astelpajumahla kasutasin ka immutamiseks, kuigi seda väga polegi vaja, sest mahlane porgandikook ja niiske brownie annavad juba kokku piisavalt mahlase tulemuse. Tort on ääristatud valgesse ja tumedasse šokolaadi kastetud Keelekestega ning kaetud martsipaniga. Värvitud on kõik looduslikul teel, saades sealjuures nippe Thredahlialt ning Aniitramilt (söetablett, rukkilill, safran, punapeet pulbrina, matcha, kakao). Ühtlasema tulemuse jaoks kasutasin martsipanikatte all võikreemi, mis sobib ka küpsiste paremaks kinnitamiseks. Inspiratsiooni kaunistamiseks sain Leida Kirstu raamatust “Muhu tikand”. |