Tonup

Postitusi: 3

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2010-11-20 18:41:01
No just, igati mõistlik suurem laar valmis teha ja sügavkülma. Kui vaja siis pistad ahju ja näiteks hommikukohvi kõrvale siukest asja ampsata, oioi. Ei kujuta ette, et iga päev peaks taigent tegema...
2010-11-19 12:41:15
Päris 10 tundi ei läinud, aga 6-7 kindlasti, nii et see on terve päeva projekt. :) Mida ma "kohendasin" oli see vahepealne jahutamine-külmutamine, väike värin oli sees, aga uurides siitsealt, tundus, et nii võib toimetada küll. Mis ma siis tegin - segasin taina, jätsin kerkima (see esimene 1-1,5 h), siis sõtkusin läbi ja panin tunniks külmkappi. Samal ajal vormisin või plaadiks ja panin ka külma. Jahtunud taina sõtkusin läbi ja rullisin ristkülikuks, pakkisin kilesse ja pooleks tunniks sügavkülma. No ja edasi oli juba "dela tehniki" - külm taigen lauale, sinna peale võiplaat, voltisin kokku, rullisin jälle ristkülikuks ja voltisin kokku ja panin külma. Ja nii 3 korda. Saiad valmis keeratud, lasin soojas ahjus umbes pool tunnikest kerkida ja siis rätiku all, kuni ahi soojenes. Ilmselt saab vähemate voltimistega kah hakkama aga mulle meeldib kui on palju kihte :P Peale retsepti oli abiks ka see video Katse näitas, et saiad kannatavad külmutamist (kohe pärast ahjust võtmist ja jahutamist sügavkülma), niiet võib teha suurema laari ja sügavkülma pista. Pole küll päris see, mis ahjust võttes, aga vahe on üllatavalt väike. Ilmselt saab ka taigent või valmiskeeratud saiu külmutada, aga seda katsetan järgmine kord.
2010-11-18 21:10:50
Tere kõigile! Teen kah oma noka lahti (kuigi piilunud olen siin juba ammu) ja enamasti selle tõttu, et sai herr Hermé retsepti kasutatud. Pisukeste muudatustega, mis tegemist natukene hõlbustasid. Ütleme, et tulemus oli silmale rõõmus vaadata ning maitses sedasi, et enne kui pildini jõudsin oli enamus otsas. Too retsept on just "see õige", kui nii võib öelda ja tasub tegemist, seest pehme ja elastne, väljast krõbekrõbe. Julgustuseks mõned pildid ka, paraku vahe-etappidest pilte pole, ei tulnud lihtsalt pähe :)