KarinKöögis

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2010-07-26 11:26:35
Olen näinud mitmeid kooke, mis koosnevad põhjast ja sellel olevast kreemist vm täidisest. Kook aga ahju minema ei pea, vaid tuleb hoida külmas mingi aja. Arusaamatuks jääb aga alati see, et mis peaks panema täidise tahenema, kui see ei sisalda, midagi tahendavat (nt tärklis, želatiin). Olen ka proovinud teha üht "valge šokolaadi ja laimikooki" millel valge šokolaadi kreem koosneb vaid 4,3 dl 35% rõõsast koorest, mis tuleb keema ajada ja selle hulka tuleb siis segada sulanud 180 g valget šokolaadi. Seejärel tuleb kooki vähemalt kaks tundi külmikus hoida. Kui mina nii tegin jäi see aga nii vedelaks, et seal polnud midagi lõigatagi vajagi, lihtsalt nii vedel oli. Pluss minul kerkis veel eelnevalt küpsetatud põhi kohe pinnale, kui täidise peale valasin. Selliseid kooke on palju, mida pole tehagi julgenud, kuna tean juba ette, et minul see välja ei tule. Üks näide konkreetse retseptina: Maasika ja valge šokolaadi kook Mis peaks need koogid siis söödavaks tegema? Millest see oleneb, kas kook taheneb või mitte, mida ma valesti olen teinud? Äkki on asi erinevates šokolaadides, kuigi ka minu kasutatud šokolaad sulas täiesti korralikult.
2010-07-26 11:11:05
Kas keegi on proovinud kasvatada arbuusi või melonit Eesti tingimustes, sel aastal ju tegelikult nii kuum, et oleks äkki midagi tulnud isegi!? Eriti ootan nippe sellest, kuidas saada arbuuse kasvama väljaspool kasvuhoonet, kuid ka kasvuhoone teemadel vestlemine on igati oodatud! ;)
2010-07-21 21:12:54
Millised kohvikud ja söögikohad Tallinnas ning selle ümbruses on kõige taskukohasemad ning samas ka ikka mingitki head maitseelamust pakkuvad?
2010-07-21 21:10:53
Algul tundus väga heade toitude ja odavate hindadega koht olevat, kuid kui olin juba mitut erinevat asja proovinud, siis kuidagi ei meeldinud enam. Toidud jätsid alati seisnud mulje ja mitmel roal, ei mäleta enam mida sõin, oli vastikult tunda tugevat majoneesi vms ebameeldivat maitset, mis tundus kähku ja ebaprofessionaalselt valmistud olevat. Koht iseenesest teab-mis mugav ka ei ole, rohkem selline söökla moodi läbihüppamise koht. Lõpuks jäigi meeldima vaid söögikoha idee tervislikust ja lihata toidust.
2010-07-21 21:06:00
Mina, kes harva väljas söömas käib, külastasin ka sõbrannadega Boheemi. Kõik toidud olid väga head ning hinnad panid tõesti imestama, heas mõttes. Koht ise oli samuti selline mõnus ja huvitav. Sõin metsaseentega kreppi ja juustukooki. Portsjonid olid ka üllatavalt suured.