Tiitel: Kokaõpilane
2011-11-21 21:23:53 |
Tere, Vist kirjutan siia esimest korda. Ostsin omale ka jäätisemasina - Elta SE100 -> http://english.tehrankala.com/product_info.php?products_id=372 Väike on, aga ostsin katsetamiseks. Kuna olen äärmiselt kehv kokkaja, siis mõtlesin jõudu proovida jäätisega, kuna see maitseb mulle. Alustasin šokolaadijäätise retseptist, mis oli tootega kaasas. Esimene kord tuli natukene magus ja šokolaadi maitse oli liiga kange, kuid muus osas sai täiesti rahule jääda, kuigi lasin kogemata jäätisesegu keema ja retseptis öeldi, et seda teha ei tohi. Teine kord läks nihu. Jube mõrudaks jäi. Olin küll hoolikas ja ainult kuumutasin, kuid kui hakkasin vanillisuhkrut sisse panema, siis selgus, et see oli praktiliselt otsas. Kas see võis sellest tingida? Täna tegin vaniljejäätise ja see tuli peaaegu super. Suhkrut oleks pidanud vast nõks vähem panema. Aga muidu täiesti võrdväärne maitse tavalise poes müüdava vaniljejäätisega. Lisasin omalt poolt veel rosinaid sisse. :P Senimaani ostsin koore poest, kuid järgmine kord vaatan, kuidas toorpiimalt võetud koor vahtu läheb ja kuidas maitseb, sest see palju odavam. Kui saan oma katsed tehtud ja ka selle šokolaadijäätise hea maitsega, siis hakkan proovima neid retsepte, mis siin teemas postitatud. :P |