Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2008-03-01 18:20:09 |
600ml riisi (Veski-Mati pudruriis on ideaalne) 600ml vett maitseainesegu: 5 spl riisiäädikat 3 1/3 spl suhkrut 1 spl soola (mitte kuhjaga) 3cm-ne tükk merevetikat e. konbut (võid lisada ka merevetikapuru või panna natuke dashit ehk kalaleent) 1. Pese ja poleeri riis kuni pesuvesi on kristallselge. Lase riisil vähemalt 30min puhta vee sees seista. NB! Poleerima - krudista riisi vee sees näppude vahel, kuid ettevaatust riisiterade purunemisega! 2. Sega maitseained kokku ja kuumuta (ära keeda), kuni suhkur lahustub. Eemalda merevetika tükk. Lase segul jahtuda. 3. Keeda riisi kõrgel temperatuuril paar minutit ja langeta pliidi temp. keemisipiirini ning hoia sellel tasemel 15min. Lülita pliit välja ja hoia samal plaadil veel 15min. NB! Kaant ei tohi ära võtta. 4. Vala riis puidust madalasse anumasse ja lisa maitseainesegu. Sega ühe käega riisi puust või plastikust pannilabidaga hakkivat liigutust tehes ja teise käega kuivata lehviku või muu sarnasega. 10min pärast on riis jahtunud. NB! Kui kohe ei soovi kasutada pane rätik või pabertaskurätt riisikausile peale. NB! Retseptis antud kogus on päris suur! Vaata videot: http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice Allikas: videojug.com ja raamat 飾り巻きずしとにぎり寿司 |