Kuna uut teemat tekitada ei saa, kasutan võimalust ja jätkan seda teemat siin. Tegu küll 1-aastase sünnipäevalauaga. Suurt pidu meil nüüd juuli algu ei tule, nädala jooksul tilguvad sõbrad, sugulased ja ühel päeval ka beebid külla :). Ma tahaksin neil päevadel lapsele valmistada toitu nii, et külalised ka süüa saaks. Poiss sööb püreesid üsna vähe, rohkem meiega sama toitu ja näputoitu. Aga supid, hautised, aurutatud juurikad ja liha jmt pole vist väga sünnipäevatoit.
Igal juhul mul hetkel said kirja sellised ideed, mis kõik ei lähe ühel päeval käiku ja osa vb ei kasuta üldse:
Tassikookidest minitassikook vmt -- lapsele ka üks n-ö tordi asemel
Karask
Kurk -- värske, marineeritud, soolakurk
Juustupulgad
Tikuvõileivad?
Tortillast nn lavaširullid?
Ahjujuurikad
Lihapallid või väikesed kotlektikesed
Kartulisalat -- mõelda, kuidas teha
Grillitud paprika ja suvikõrvits jmt oleks ka hea, aga aeganõudev ja meil pole grilli
Küpsised -- beebitoidu raamatus juustuküpsised, porgandiga annaks ka teha beebiküpsiseid
Värsked juurikad ja varsseller, maasikad jmt
Mingi hea dipikaste jogurtist
Aurutada ka osa juurikaid
Isetehtud muffinid? -- uurida eri muffiniretsepte, küpsetada ette valmis
Suitsukala -- Leoki kala suitsutuur nt, saaks salati ka sellega teha
Riisi-makrasalat?
Kaelakarbonaadiga hautis ahjus (lihtne, valmib ise)
Puuviljakandik
Pisidele püreed ja tuubid varuks
Smuutisid katsetada
Vb kaupsist kivideta oliive proovida?
Vb tellida juustu-singikringel, peaks kõigile peale minema või teha ise tõesti soolaseid muffineid vmt
Juurikaid ja puuvilju mitte liiga palju ette lahti lõigata, ilmselt jäävad seisma.
Kapsa- ja porgandipirukad?
Peipsiääre kapsapirukas mul endal nt veel proovimata-tegemata
Porgandikook
Kiitke-laitke mõtteid ja lisage ideid ja kommentaare :). Ma oskan hautisi ja ahjupraade üsna hästi teha, küpsetamises pole väga tugev :D.
|