Postitusi: 5
Tiitel: Kokaõpilane
2009-12-29 15:57:26 |
Just, just... See on ikka mingi konkreetne glasuur - või ehk mingi kleepuv kaste...
Tähendab, et simene etapp friikate tegemisest on selge Kujvatamine, pesemine , vahepeal lasta jahtuda ja siis veidi krepkama temperatuuriga veelkord friipraadida.
Püänt on tegelikult selles osas, mis edasi saab... Ja see huvitab mind eelkõige.
Kiilike: Ei proovi aidata aga veidi uurides tundub tegemisviis veidi teisem kui ise siiani teinud olen. Kartulid kooritakse, pestakse põhjalikult et tärklist vähem sees oleks, kuivatatakse korralikult, frititakse esimesel korral kuni kuldse värvuse saamiseni(temperatuur kõigub 140- 160ni) siis jahutatakse maha ja frititakse(180) kuni pruunika värvuseni. Rasvades pidi parima maitse andma loomarasva kasutamine aga ka oliiviõli pidi hea olema(mitte külmpress siis). Minu tegemisest erineb see niipalju,et ei kuivata alguses kartuleid täielikult ja frittimise vahepeal täielikult maha ei jahuta kartuleid. Pruuni värvust saab kui kartuleid kuumast õlist õhu kätte tõsta ja tagasi õlisse panna ... aga vaevalt see erilist maitset sinna juurde annab . |
2009-12-29 11:18:57 |
Ja jah...Need on kõik need tavapärased retseptid...Ma pean silmas tegelikult veits teistsuguseid friikaid. Kui kellegil õnnestub Belgias või Hollandis kusagil kiirtoidu kohas peatuda ja juhuslikult seal müüdavaid ebatavaliselt pruune friikartuleid kohata, siis tuleks neiks kindlasti proovida. Ja kindlasti pärida chef de partie käest, kuis ta neid teeb :) Need ei ole lihtsalt friikartulid... Seal on mingi hull story taga...Ja peaks kindlasti teada saama, kuis see käib...Et Tallinnas oleks ka koht, kus neid ülimaitsvaid friikaid süüa saaks. |
2009-12-23 13:15:38 |
Ehk keegi oskab öelda, mis asi on "tbs" ? retsept ise selline: batura - 340g/12oz plain flour 1 tsp salt 2 tsp easy blend yeast 1 egg,beaten 150ml/quater pint natural yoghurt/spinat? 2-3 tbs warm water oil for deep-frying |
2009-12-23 12:59:11 |
Mari-Liis:
Ciau Mari-Liis :)
Kas sellel üritusel on niisama külastajatele mingi pilet ka?K2trin:
Ma arvan, et nii üht kui teist :). Mina ei ole professionaal, aga lähen ilmselt. Eesti-poolse esineja käest uurisin ka ja tema arvas samuti, et võiks huvi pakkuda kõigile, kes kirega toiduteemasse suhtuvad.Mari-Liis:
Tahtsin uurida Mari-Liisi ja Pille käest, et kas seal on ka niisama kokandushuvilistel miskit teha või on üritus siiski suunatud pigem professionaalidele?14. jaanuaril 2010 toimub Eesti Kulinaaria Instituudi poolt korraldatud rahvusvaheline toidu- ja disainikonverents FOOD FOR FUTURE ja BOCUSE dOri Eesti finaalvõistlus, mis toimub KUMU kunstimuuseumi auditooriumis. Konverentsil esinevad gastronoomiamaailma absoluutsed tipud: ALBERT ADRIA, CLAUS MEYER, FERGUS HENDERSON |
2009-11-17 23:18:40 |
Mmm "500 Suppi" - "Ainuke kokaraamat mida sa vajad...." - Minu arust see ikka nii ei ole..Tore värviline vidin eksju...Aga midagi praktilist, mida võiks kusagil teha seal pole. Kord on retsept täpselt selline, et koduköögis oleks see hullumeelsus ja suures köögis jälle tundub, et hirmus nikerdamine - peaks kodus midagi sellist tegema - Ei saa nii ega naa pidi......Lugesin kõik retseptid läbi...Kusagil rakendada ei saa...Mõtetu ost:( - Tegelt vist mingi hirmsa viitsimisega inimene EHK leiaks sealt isegi midagi. Samas on teine väga äge supiraamat "365 suppi" Kirjastuselt "odamees" - see on päris hea abimees...Ilusaid pilte küll ei ole aga väga ägedalt seletab teine! |